Drie whitewashes in dagfinale op rij voor Jermaine Wattimena bij OSR Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Drie whitewashes in dagfinale op rij voor Jermaine Wattimena bij OSR

Drie whitewashes in dagfinale op rij voor Jermaine Wattimena bij OSR

Twee spelers staken er tijdens de elfde, dus voorlaatste, kwalificatiedag bovenuit. Terecht stonden beide heren dan ook tegenover elkaar in de finale. Aan de ene kant was daar Davy van der Zande die met 9x 180 en een 121-finish al aardig huishield en aan de andere kant was het Jermaine Wattimena die 8x180 en 108, 136 en 152 wist te gooien. Voor de overige deelnemers was er slechts een bijrol weggelegd.

Degene die het langst bijbleven waren Daan Groen (ruime 0-4 nederlaag in halve finale tegen Jermaine) en Levi Frauenfelder (nipt 3-4 verlies tegen Davy in de halve finale). In de verliezersronde was er een hoofdrol weggelegd voor een dame. Nadat Jan Geven de finale had bereikt ten koste van Erik van Engeland (3-0) was het Lincy Gloudemans die Paul Hendrix verraste (2-3). In de finale kwam Lincy echter tekort tegen Jan die met 1-4 de winst en de troostprijs naar zich toetrok.

De finale van het hoofdtoernooi ging overtuigend naar Jermaine Wattimena die met zijn derde whitewash overwinning op rij in de finale een nieuw record heeft gevestigd. Davy liet zich echter niet uit het veld slaan en kijkt alweer uit naar een kans om revanche te nemen.

Volgende week worden de plaatsen voor de finaledag weer verdeeld en zullen de beste zestien spelers van de ranking die minimaal vier keer hebben deelgenomen worden uitgenodigd. Reden genoeg dus voor een flink aantal spelers om volgende week voor hun laatste kans te gaan want er staan veel mensen dicht bij elkaar. Ook maakt men dan weer kans op de €250,= die in de Mysterie Box zit en deze week gesloten bleef omdat het getal 154 niet werd gefinished.

Uitslag kwalificatie dag 11; 1. Jermaine Wattimena 2. Davy van der Zande 3. Levi Frauenfelder en Daan Groen.

Kwalificatie dag 12 van de Oranjebar Super Ranking 22 wordt gespeeld op dinsdag 23 mei 2017. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws