Dubbelslag voor Martinez op Open Atrium, koppels V/d Ven Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dubbelslag voor Martinez op Open Atrium, koppels V/d Ven

Dubbelslag voor Martinez op Open Atrium, koppels V/d Ven

Op afgelopen 21 Mei werd er voor de 4e keer het Open Atrium gespeeld geworden. Met 47 koppels, 87 heren en 15 dames gingen we aan de slag op 21 banen in een super ingerichte locatie met veel plaats voor de spelers en de toeschouwers. De wedstrijd leiding was in handen van Marco & Karina Pol Infynity en de 21 banen en mooie podium baan werden geplaatst door Jelti darts.

We begonnen om klokslag 11.00h met de koppels in 11 poules van 4 en 1 poule van 3. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen door naar de k.o. ronde. Onder de deelnemers waren er sterke koppels, dus het beloofde wat. Na de diverse spannende partijen hielden we 2 leuke halve finales over.

De 1e halve finale was een prooi voor Jeffrey van de Ven - Tony Martinez, zij wonnen deze halve finale met 4-3 in een super wedstrijd tegen Sven Wens - Jeffrey van Egdom. De 2e halve finale werd gewonnen door Marvin Miessen - Marco Toulouse die met 4-3 wisten te winnen van Patrick Smullenberghs- Dennis Vanhees in een thriller van een wedstrijd.

In de finale op het podium waren het Jeffrey en Tony die met 4-2 wisten te winnen van Marvin en Marco, en zodoende de verdiende winnaars werden van het 4e Open Atrium 2017 Koppels.

Na de koppel finale die om 14.50h was gedaan, begonnen we om 15.00h met de dames, hier werd er dubbel k.o. gespeeld zodat iedere dame nog een 2e kans kon krijgen.

Met 15 Dames gingen ze de strijd aan, wat resulteerde in de 1e A ronde halve finale tussen Anca Zijlstra en Irina Armstrong, die gewonnen werd daar Anca met 3-0 en in de 2e A ronde halve finale tussen Anneke Houben en Kerstin de Vries, die gewonnen werd door Kerstin met 3-0. Dus Irina en Anneke gingen naar de herkansing ronde.

De kleine A ronde finale ging dus tussen Anca en Kerstin, en werd gewonnen met 4-0 door Anca die daardoor in de grote finale kwam te staan, en Kerstin werd naar de finale van de herkansing ronde gestuurd.

Bij de laatste 4 in de herkansing ronde won Irina Armstrong met 3-0 van Anneke Houben en moest toen tegen Kerstin de Vries in de B-finale spelen voor plaatsing terug in de grote finale. Irina won deze partij met 3-1 en mocht zodoende wederom tegen Anca Zijlstra spelen, maar deze keer in de grote finale.

Aangezien Anca nog niet verloren had, moest zij 1 x 501 best of 7 winnen en Irina moest 2x 501 best of 7 winnen. In de 1e wedstrijd kwam Anca niet goed in haar spel en ging deze partij dan ook met 4-0 naar Irina. Toen volgde dus de ontknoping, want de 2e wedstrijd was dus beslissend.

In deze alles beslissende wedstrijd kwam Anca langzaam goed in haar spel en begon dus ook super te knallen, na een spannende partij was het dan ook Anca Zijlstra die deze 2e finale wedstrijd wist te winnen met 4-2, die hiermee de winnares werd van het 4e Open Atrium 2017 Dames Single.

Dan 15.00h het Heren single toernooi, met 87 heren begonnen we met een A en een B ronde.
In de 1e ronde al een paar verrassingen waardoor er toch al wat grote namen naar het B-toernooi moesten.

De finale van het B-toernooi ging tussen Mario Smullenberghs, die in de halve finale won van Roland Janssen met 4-1, en Benny Stevens, die in de andere halve finale won van Ken Smeets met 4-2, en deze finale werd gewonnen door Benny Stevens met 4-3.

Dan de A ronde, bij de koppels hadden we al vermeld dat er zeer veel goede spelers aanwezig waren, dit resulteerde uiteraard al vroeg in het toernooi er voor dat we zeer spannende wedstrijden kregen en dat er al zeer vroeg diverse toppers het veld moesten ruimen.

Bij de laatste 32 verloren we onder andere de koppel halve finalist Sven Wens die met 3-1 van Dennis Feitsma verloor. Aangekomen bij de laatste 16 waren er alleen nog zeer spannende partijen en vloog de ene na de andere topper eruit, zie de uitslagen. Ondertussen waren we in de kwart finales aangekomen, ook hier weer een paar prachtige affiches. Hier namen we afscheid van Dennis Feitsma, Jeffrey van Egdom, Koen Hunnekens en Dennis Vanhees.

De affiches voor de halve finales waren dus bekend. In de 1e halve finale won Jeffrey van de Ven van Marco Toulouse met 4-1 en ging zodoende dus naar zijn 2e finale van de dag.. In de 2e halve finale won Tony Martinez met 4-2 van Andy Memel en ook Tony ging naar zijn 2e finale van de dag. De finale beloofde dus een thriller te worden tussen 2 mannen in vorm, en moesten de koppel partners gaan uitmaken wie de Heren single winnaar zou worden.

Helaas voor Jeffrey liep het bij hem totaal niet en kwam hij helemaal niet in zijn spel, terwijl Tony vrolijk door ging met goed gooien wat hij ook al op de vloer deed. De finale werd dan ook gewonnen door Tony Martinez met 5-0 die hiermee de dubbel slag vandaag binnen haalde en de verdiende winnaar werd van het 4e Open Atrium 2017.

Het was wederom een super geslaagd toernooi met een zeer mooie opkomst en zeer veel enthousiaste en sportieve en goede spelers waarbij er op zeer hoog nivo werd gespeeld.

Mede door deze spelers en de aanwezige spelers van het thuishonk Atrium (die soms insprongen om te schrijven) konden we dit evenement tot een super en gezellig einde draaien.

Om klokslag 20.00h waren alle single finales op het podium gespeeld en gingen de spelers huiswaarts.

De organisatie van het 4e Atrium Open 2017 wil iedereen, spelers toeschouwers en medewerkers en sponsors van harte bedanken voor hun komst en bijdrage, en zullen alles in het werk stellen om hier volgend jaar een vervolg aan te geven met het 5e Open Atrium welk gespeeld gaat worden in Oktober 2018, datum volgt later.

Uitslagen 4e Open Atrium 2017

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws