Van Duivenbode winnaar 2e editie Open Hoeksche Waard Singles Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Duivenbode winnaar 2e editie Open Hoeksche Waard Singles

Van Duivenbode winnaar 2e editie Open Hoeksche Waard Singles

Zaterdagavond 25 juni was Partycentrum Concordia te 's-Gravendeel weer omgetoverd tot een van de grootste dartslocaties van de regio voor de 2e editie van de Open Hoeksche Waard Singles. Al voor aanvang van het toernooi werd het al duidelijk dat we een nieuwe winnaar zouden krijgen. Winnaar van de 1e editie, Mark Oosterhuis, was niet aanwezig en zodoende konden de kanshebbers in de naam van Jermaine Wattimena, Toon Greebe, Danny Klompenburg, Brian Raman, Wesley Plaisier en Mike van Duivenbode met diverse outsiders de strijd aangaan om de winnaar te worden van de 2e editie van het Open Hoeksche Waard Singles.

De 55 aanwezige deelnemers gingen van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde. In de poulefase werden er al enkele verassingen genoteerd. De grootste verrassing was toch wel dat Luciano Patiradj eerste in de poule eindigde voor Martin Kersbeeck, Brian Raman en John Kraijo, wat resulteerde dat Brian en John hun geluk mochten gaan beproeven in de verliezersronde.

Uiteindelijk was het Brian die zich wel in de finale van de verliezersronde wist te spelen door achtereenvolgend zonder legverlies Roy Otten, Michel Oversluizen, Ted Carbone en Stacey van der Voorden te verslaan. Tegenstander in de finale werd Nigel van Milligen die in de poule nog Wesley Plaisier en Berry Herks voor zich moest laten, maar zich vervolgens goed herstelde en Tim van den Berg, Zereso Zeverboom en Kendall de Haan versloeg.

In de finale lieten beide heren zien dat plezier ook een belangrijke factor is tijdens het darten. In een 'gezellige' wedstrijd was het Nigel die de beslissende laatste leg van de finale besloot met een mooie 135 finish (dubbele bull - triple 17 - dubbel 17) en zodoende de verliezersronde op zijn naam schreef.

Kwartfinale:

Zereso Zeverboom 1-3 Nigel van Milligen

Kendall de Haan 3-0 Leroy Spil

Stacey van der Voorden 3-1 Dylan van Beers

Ted Carbone 0-3 Brian Raman

Halve finale:

Nigel van Milligen 3-0 Kendall de Haan

Stacey van der Voorden 0-3 Brian Raman

Finale:

Nigel van Milligen 4-3 Brian Raman

In de winnaarsronde kregen we direct al enkele spannende partijen voorgeschoteld voordat we bij de kwartfinales waren aangekomen. Zo was Mike van Duivenbode te sterk voor Mitchell von Schukkmann, kwam Michael van der Veer in de laatste leg te kort tegen Danny Klompenburg, liet Wesley Plaisier de sterk spelende Luciano Patiradj zonder legwinst achter en was Jermaine Wattimena direct na de poule te sterk voor Martin Kersbeeck.

De 4 kwartfinales leverde het nodige vuurwerk op; alle partijen werden op hoog niveau beslist in een beslissende laatste leg. Waar Mark van der Voorden vorig jaar nog voor de verrassing zorgde door Willy van der Wiel uit het toernooi te spelen, presteerde hij het dit jaar om in de laatste leg aan de goede kant van de score te blijven tegen Danny Klompenburg. Ook Jeroen Kromeich zorgde voor een verrassing door met sterk spel de kleine kansjes af te straffen tegen Jermaine Wattimena. Daarnaast miste Wesley Plaisier in zijn zoveelste confrontatie met Mike van Duivenbode een 113 finish voor de wedstrijd waarna Mike de wedstrijd besloot met een 126 finish en was Elvin dichtbij een overwinning op zijn koppelmaat van het Open Polen, maar pakte Toon Greebe toch de winst.

Zoals wel vaker is gebleken schijnt het toch lastig te zijn om na het uitschakelen van een favoriet dit in een daaropvolgende partij nogmaals te presteren. Zo konden Mark van der Voorden en Jeroen Kromeich weinig inbrengen tegen het geweld van Mike van Duivenbode en Toon Greebe en plaatste zij zich met 4-1 en 4-0 overwinning voor de finale.

Het is de afgelopen tijd wel duidelijk geworden dat er geen maat meer staat op het spel van Mike en ook in deze finale was het weer een genot om naar dit geweld te kijken. Achtereenvolgend produceerde Mike een 13, 16, 16, 15 en 13 darter, wat resulteerde in een gemiddelde van maar liefst 102,9, een 5-0 overwinning en de winst van de 2e editie van De Open Hoeksche Waard Singles met de daarbij behorende enveloppe met €200,- .

Laatste 16:

Mark van der Voorden 3-2 Richard van den Boogaart

Danny Klompenburg 3-1 Eduard Tilleman

Ferry Wennekes 0-3 Wesley Plaisier

Mike van Duivenbode 3-1 Johan Schelling

Toon Greebe 3-1 Arjan van Zetten

Danny Kuipers 0-3 Elvin Geerlof

Ronald Balfoort 2-3 Jermaine Wattimena

Jeroen Kromeich 3-0 Harry van der Zaken

Kwartfinale:

Mark van der Voorden 4-3 Danny Klompenburg

Wesley Plaisier 3-4 Mike van Duivenbode

Toon Greebe 4-3 Elvin Geerlof

Jermaine Wattimena 3-4 Jeroen kromeich

Halve finale:

Mark van der Voorden 1-4 Mike van Duivenbode

Toon Greebe 4-0 Jeroen Kromeich

Finale:

Toon Greebe (80,1) 0-5 Mike van Duivenbode (102,9)

De finale is terug te kijken via deze link: https://www.facebook.com/darts.HWDarts/videos

Daarnaast waren er nog prijzen voor de hoogste finish, welke op naam kwam van Ronald Balfoort die een 170 finish wist te produceren, en voor de beste dame, welke in de wacht werd gesleept door Jill Desmedt met haar plek bij de laatste 32 van de winnaarsronde.

Rest ons nog alle darters en toeschouwers te bedanken voor hun sportieve en sfeervolle bijdrage en natuurlijk Partycentrum Concordia voor het verzorgen van de locatie!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws