Van Duivenbode winnaar 5e Winners Zomerranking, De Boer runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Duivenbode winnaar 5e Winners Zomerranking, De Boer runner-up

Van Duivenbode winnaar 5e Winners Zomerranking, De Boer runner-up

Vrijdagavond 15 juli konden we met 42 deelnemers van start met alweer het 5 toernooi van de Winners Zomerranking 2016 in Winners Café te Numansdorp. Na het afronden van de gebruikelijke poulefase, welke dit keer weinig spectaculaire verassingen opleverde, konden we aanvangen met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde lag het niveau dusdanig dicht bij elkaar dat er bij nagenoeg alle partijen een beslissende laatste leg aan te pas moest komen en zo ook in de finale tussen Wesley van Beekum en Geordie Martis. Wesley bleef op zijn weg naar de finale aan de goede kant van de scoren tegen Wouter Fierloos, Bas Baarle en Bernard Langeveld, terwijl Geordie korte metten maakte met Shaties Hoedbar, Peter Meijer en Danny Noordijk.

Zoals aangekondigd moest er ook in de finale na een gelijkwaardige strijd een beslissende laatste leg aan te pas komen. Daarin bleek Wesley uiteindelijk de sterkste en met een 4-3 overwinning schreef hij de verliezersronde op zijn naam.

Kwartfinale:

Wesley van Beekum 2-1 Bas Baarle

Demi van Gelder 1-2 Bernard Langeveld

Geordie Martis 2-0 Peter Meijer

Sheila de Man 1-2 Danny Noordijk

Halve finale:

Wesley van Beekum 3-2 Bernard Langeveld

Geordie Martis 3-1 Danny Noordijk

Finale:

Wesley van Beekum 4-3 Geordie Martis

In de finale van de winnaarsronde vonden we ditmaal geen Wesley Plaisier terug; hij werd op weg naar zijn 4e toernooiwinst op rij in de kwartfinale met 3-2 de weg versperd door Jisse de Boer. Even daarvoor kende Jisse geen mededogen met Sander van Oostenbrugge en ook in de halve finale verwees hij Zereso Zeverboom zonder leg naar het schrijfbord. In de finale mocht Jisse het gaan opnemen tegen Mike van Duivenbode die zich na drie 3-0 overwinningen op Jos Solleveld, Rudi Minnebach en Roy Moerenhout knap revancheerde tegen Ferry Wennekes; Ferry miste 6 matchdarts voor een 4-0 overwinning, maar stond 4 legs later gedesillusioneerd met lege handen.

Ook in de finale kreeg Mike de nodige matchdarts tegen zich. Waar hijzelf nog een matchdarts miste voor een 5-3 overwinning, waarna Jisse vervolgens een knappe 118 finish gooide om een beslissende laatste leg af te dwingen, liet Jisse het in de laatste leg afweten om met 1 van zijn 4 matchdarts de wedstrijd te beslissen. Zodoende maakte Mike hier dankbaar gebruik van en haalde hij na zijn winst op het Open Winners Café ook zijn eerste winst op de Winners Zomerranking binnen.

Kwartfinale:

Ferry Wennekes 3-1 Peter van Mouwerik

Roy Moerenhout 0-3 Mike van Duivenbode

Zereso Zeverboom 3-1 Michael van der Veer

Wesley Plaisier 2-3 Jisse de Boer

Halve finale:

Ferry Wennekes 3-4 Mike van Duivenbode

Zereso Zeverboom 0-4 Jisse de Boer

Finale:

Mike van Duivenbode 5-4 Jisse de Boer

Daarnaast kwam ook de hoogste finish van 160 uit handen van Mike, terwijl Shaties Hoebdar met 4 stuks het grootste aandeel had in de gegooide 180’ers. Beste dame werd Sylvana Snoeck met haar plek bij de laatste 16 van de winnaarsronde.

De rankingstand is te vinden via de onderstaande link:

http://hw-darts.nl/toernooien/5e%20editie%20winners%20zomerranking%202016/klassement.html

Vrijdagavond 22 juli kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel voor het 6e toernooi van de Winners Zomerranking 2016. Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws