Van Duivenbode winnaar 7e Makkie Moneydarts, Helsemans 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Duivenbode winnaar 7e Makkie Moneydarts, Helsemans 2e

Van Duivenbode winnaar 7e Makkie Moneydarts, Helsemans 2e

Maandagavond 31 juli stond Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer in het teken voor de 7 Makkie Moneydarts 2017. Met 44 deelnemers mocht de organisatie zich weer tevreden stellen en kon het toernooi om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde troffen Zereso Zeverboom en Davy van Hulst elkaar. Zereso verslikte zich in zijn poule in Jan Snoep en Wesley van Beekum, maar kende in de knock-outfase geen problemen met Tanita van Genderen, Chiel Schouten en Ricky Dingenouts. Ook Davy moest genoegen nemen met een 3e plek in zijn poule achter Viggo van der Kuijl en Hans de Klerk, waarna hij zich wist te ontdoen van William van Wijngaarden, Mike Kaptein en Michelle van den Boogaard.

In de finale kon Davy het Zereso spannend maken, maar helaas voor hem niet spannend genoeg. Zereso boekte een 4-2 overwinning en maakte daarmee de verwachtingen waar door de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:

Ricky Dingenouts 3-0 Hans Stiphout

Chiel Schouten 1-3 Zereso Zeverboom

William de Gelder 2-3 Michelle van den Boogaard

Davy van Hulst 3-1 Mike Kaptein

Halve finale:

Ricky Dingenouts 0-3 Zereso Zeverboom

Michelle van den Boogaard 1-3 Davy van hulst

Finale:

Zereso Zeverboom 4-2 Davy van Hulst

In de winnaarsronde slaagde Andrew Helsemans erin bij zijn tweede optreden op de Makkie Moneydarts 2017 ook direct zijn tweede finale te behalen. Met sterk spel werden Ferry Wennekes, Willy van Casteren, Wesley van Beekum en Nigel van Milligen verslagen en wachtte in de finale voor de eerst keer dit jaar Mike van Duivenbode. Mike kende op zijn beurt geen mededogen met Jan Snoep en Wesley van Trijp en bleef ook in een thriller met Danny van Trijp aan de goede kant van de score.

Net als in zijn vorige finale ging Andrew ook deze keer sterk van start. Met tweemaal een 14 darter greep hij de voorsprong, waarna hij Mike langszij zag komen met een 16,15 en 13 darter. Andrew wist vervolgens de stand weer gelijk te trekken met een belangrijke 86 finish en zette zichzelf op matchpoint met tweemaal een 16 darter. Mike kon nog eenmaal zijn rug rechten en beantwoordde dit met tweemaal een 14 darter met een 96 en 81 finish. Ook in de laatste beslissende laatste leg wist Mike dit niveau vast te houden en besloot hij de finale met een 15 darter, waarmee hij met een 6-5 overwinning en een gemiddelde van 92,6 de 7e Makkie Moneydarts op zijn naam wist te schrijven.

Laatste 16:

Patrick van den Boogaard 3-0 Leroy Spil

Shaties Hoebdar 0-3 Nigel van Milligen

Willy van Casteren 0-3 Andrew Helsemans

Wesley van Beekum 3-2 Dennis van Genderen

Danny van Trijp 3-2 Mitchell van Burk

Michael Cohen 1-3 Berry Herks

Viggo van der Kuijl 1-3 Wesley van Trijp

Mike van Duivenbode 3-0 Jan Snoep

Kwartfinale:

Patrick van den Boogaard 0-4 Nigel van Milligen

Andrew Helsemans 4-2 Wesley van Beekum

Danny van Trijp 4-2 Berry Herks

Wesley van Trijp 1-4 Mike van Duivenbode

Halve finale:

Nigel van Milligen 0-5 Andrew Helsemans

Danny van Trijp 4-5 Mike van Duivenbode

Finale:

Andrew Helsemans (88,9) 5-6 Mike van Duivenbode (92,6)

Daarnaast had Mike met 6 stuks ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 141 ditmaal uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Michelle van den Boogaard met een 3e plek in de verliezersronde.

Vanavond kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor de 8e Makkie Moneydarts in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws