Effectieve Waalboer wint 8e dinsdagranking ten koste van Hendriks Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Effectieve Waalboer wint 8e dinsdagranking ten koste van Hendriks

Afgelopen dinsdagavond 17 oktober was het tijd voor de achtste rankingavond van de achtste cyclus. 23 darters hadden hun weg gevonden naar de Schutskamp, deze werden verdeeld in 2 poules van vier en 3 van 5.

Zoals gewoonlijk plaatsten de eerste twee darters van de poules, en de nummers 3 van de poules van 5, zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten in de verliezersronde uitmaken wie the Best of the Rest werd.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Dennis Engelen en Leo Hendriks. Dennis had de ronde ervoor een 3-1 achterstand tegen Dennis vd Vossenberg omgebogen naar een 4-3 overwinning. Leo had mede door 4x180 te gooien met 4-1 gewonnen van Eric Vossen.
Deze halve finale ging redelijk gelijk op, mede door twee breaks en een 120 finish voor de wedstrijd plaatste Leo zich voor de finale.

De tweede halve finale ging tussen Jordy Waalboer en Toby Vossen. Toby had de ronde ervoor met 4-2 van Peter de Jong gewonnen, deze was onfortuinlijk in zijn dubbels. Jordy won met 4-1 van Kevin den Ouden, en was duidelijk de bovenliggende partij.
In de tweede halve finale nam Toby een 1-0 voorsprong, maar door sterks spel trok Jordy de overige 4 legs naar zich toe en won dus met 4-1.

De finale ging dus tussen Leo Hendriks en Jordy Waalboer. Waar Leo scorend duidelijk de betere partij was, was Jordy veel effectiever. Leo miste 6 pijlen voor de eerste break, Jordy gooit 123 uit om zijn leg te houden. In de overige legs verzuimde Leo wederom om te breken, maar kwam uiteindelijk 4-3 voor. Er werden vervolgens 3 wedstrijdpijlen gemist voor 5-3 waarop Jordy het 4-4 maakte. De laatste leg mocht Jordy beginnen en Leo kon geen vuist meer maken, hierdoor won Jordy alweer zijn vierde dinsdagavond ranking van deze cyclus.

De finale van de verliezersronde ging tussen Ferry vd Heuvel en Dennis Engelen. Beide heren verwact je normaal in de winnaarsronde, maar een sterke poule had dat voorkomen. Ferry had de ronde ervoor nipt met 3-2 van Niels Veldhuizen gewonnen. Dimitry Holowacky won met van 3-0 Siebe Sluijter.
De finale was redelijk eenzijdig; Ferry gooide scorend beter. Dimitry pakte nog wel 1 leg voor de eer, maar kon niet voorkomen dat Ferry met 4-1 de overwinning naar zicht toe trok.

Er werd in totaal tien keer 180 gegooid, Leo Hendriks had de meeste met 6 stuks. Tevens werden er tien 100+ finishes gegooid. Roy Chambon had de hoogste met 129, gevolgd door Jordy Waalboer die 123 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Dit betekent dat de pot van 202,00 euro meegaat naar de volgende dinsdag en daar weer verder wordt aangevuld. Tevens wist niemand een 9 darter te produceren waardoor deze pot van 418,25 euro mee gaat naar de volgende dinsdag en daar weer verder wordt aangevuld.

De volgende ranking vindt plaats op dinsdagavond 24 oktober. Inschrijven is tot 19:30, voor 6 euro met een gratis consumptie.