Eimardo van Engelen wint eerste Graafse Open, Gino Vos runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Eimardo van Engelen wint eerste Graafse Open, Gino Vos runner-up

Eimardo van Engelen wint eerste Graafse Open, Gino Vos runner-up

Op de zaterdag voor Pinksteren werd in de feesttent van de Graafse Pinksterfeesten een geweldig mooi toernooi gespeeld. De 16 dartbanen plus een podiumbaan van Marc’s Dartbanen stonden in een setting die niet misstaan had op een internationaal evenement. Het was dan ook een beetje teleurstellend, dat er slechts 64 darters op dit toernooi afgekomen waren. De wegblijvers weten niet wat ze gemist hebben!

Om 13 uur werd het startsein gegeven en onder de leiding van Anthony en Leo werden de 16 poules in een vlot tempo afgewerkt, zodat na een uurtje of twee al aan de winnaars- en de verliezersronde begonnen kon worden. Omdat we ruim in de tijd zaten werd in beide rondes 501/5 gespeeld.

In de verliezersronde slechts een paar namen tegen, die we misschien in de hoofdronde verwacht hadden. Zij hadden een zware poule gespeeld en misten daardoor net de boot. In de halve finales kwamen uiteindelijk Bart Hoppenbrouwers, Hans Achten, Dick Verhaaren en Wilke van Engelen bovendrijven, één van de twee dames in het toernooi. Wilke haalde de finale net niet omdat Bart met 4-0 te sterk bleek. Ook Dick Verhaaren liep de finale net mis, ondanks de luide aanmoedigingen van zijn fans was Hans Achten met 4-1 de winnaar. In de finale op het podium kwam de ervaring van Hans hem goed van pas en Bart kwam niet meer in zijn spel. Hans won duidelijk met 4-1.

In de winnaarsronde trof de andere dame het niet met de loting: de veelvuldig kampioene bij de jeugd Kyana Frauenfelder moest in de eerste ronde gelijk aantreden tegen de verse Nederlands rankingkampioen Gino Vos en verloor met 3-0. De lijst van de andere 30 deelnemers bevatte nogal wat bekendere namen en er werd fanatiek gestreden om de punten. De laatste acht heren waren:
Eimardo van Engelen tegen Gijs van den Elzen 3-0
Ruben Relou tegen Henk Verweij-Overvliet 3-1
Gino Vos tegen Angelino Kranenburg 3-0
Luc Peters tegen Robin Ploubis 3-1.

De halve finales kenden echter weer twee duidelijk 4-0 eindscores, wat toch wel verrassend was gezien de voorgaande wedstrijden:

Eimardo van Engelen - Ruben Relou 4-0
Gino Vos – Luc Peters 4-0

De finale werd op het podium gespeeld en door een kleine miscommunicatie was er helaas geen mastercaller, maar dat wordt volgend jaar beter verzorgd. Het ontbreken van de caller deed echter geen afbreuk aan het niveau in de finale, want beide heren gaven elkaar weinig toe. Bijna alle legs waren onder de 15 darts klaar en uiteindelijk moest de 9e leg de beslissing gaan brengen. Eén gemist kansje op de dubbel betekende dat Eimardo van Engelen uiteindelijk met de hoofdprijs mocht pronken van deze eerste Graafse Open.

De sfeer tijdens het toernooi was zo geweldig, dat er spontaan nog een koppeltoernooitje achteraan geplakt werd. Liefst 19 koppels bleven na de finale om voor de fun nog wat pijltjes te kunnen gooien. Het was nog lang gezellig (en uiteindelijk ook koud in de tent). Winnaars van de verliezersronde waren Dave Pannemans en Ronald Verhoeven, de winnaarskant werd gewonnen door Gino Vos en Joan van Orsouw.

Schrijf alvast maar op de kalender: 2e editie Graafse Open Pinksterzaterdag 2017!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws