EK Jeugd dag 2: Jongensteam kan overall goud bijna niet mislopen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

EK Jeugd dag 2: Jongensteam kan overall goud bijna niet mislopen

EK Jeugd dag 2: Jongensteam kan overall goud bijna niet mislopen

Vandaag stond in Wenen de tweede speeldag van het EK Jeugd op het programma. De Nederlandse jongens hebben maximaal gepresteerd door zich met het teamevent te plaatsen voor de halve finales. In de kwartfinale werd afgerekend met Schotland. De winst was overtuigend met een 9-1 overwinning. Bij een stand van 8-0 leek het zelfs op een whitewash uit te lopen. Sean Russel namens Schotland wist echter toch nog één leg mee te pikken.

Gisteren wist Nederland zich al te plaatsen voor de eerste podiumwedstrijden en daarmee waren de eerste medailles voor Holland ook een feit. Het was zelfs al zeker dat er een oranje kandidaat in de finale van het jongens singletoernooi komt te staan aangezien Colin Roelofs en Berry van Peer zich beiden hebben geplaatst voor de halve finales en hierin zullen ze tegen elkaar uit gaan komen.

Na de eerste speeldag stonden de Nederlandse jongens al op eerste plaats in de overall-ranking met 65 punten. Op grote afstand volgden toen Turkije (33 punten), Duitsland (32 punten) en Oostenrijk (31 punten). Met plaatsing voor de halve finales in het teamevent doen de oranje jongens zeer goede zaken en gezien de huidige voorsprong lijkt het overall goud Nederland al niet meer te kunnen ontlopen bij de jongens.

In het meisjestoernooi was Vera Speth op de tweede plek geëindigd in de poulefase. Voor Sharon Jansen was de derde plek in de poule-fase het resultaat na 6 wedstrijden. De beste 4 uit iedere poule plaatsten zich voor de laatste 16 dus beiden gingen door naar het knock-out systeem. Helaas voor Nederland gingen ze beiden hierin onderuit. Vera Speth verloor met 2-3 van Sofie Bendorff en Sharon Jansen met 1-3 van Oostenrijkse Samantha Ostry.

Voor een chronologisch verloop van de tweede speeldag op het EK Jeugd zie onderstaande updates. Morgen zullen we met live updatesde verrichtingen vanuit Wenen weer op de voet volgen. Voor het programma klik hier.

Speelprogramma vrijdag
10:00 uur Jongens team poules
11:30 uur Meisjes singles poules
13:00 uur Lunch
14:30 uur Meisjes singles poules/knock-out
14:30 uur Jongens team poules/knock-out
18:00 uur Diner
20:00 uur Teammanager Cup

Loting/resultaten:
Boys Singles
Boys Pairs
Boys Team Round Robins
Boys Team Finals
Boys Points Table
Girls Singles Round Robins
Girls Singles Finals
Girls Pairs Round Robins
Girls Pairs Finals
Girls Points Table

Update 10:55 uur: Sharon Jansen en Vera Speth beginnen beiden met een 3-0 winst in hun singletoernooi.

Update 10:19 uur: Het Nederlands jongensteam wint hun eerste wedstrijd van Denemarken met 9-4. Tot 5-4 was het een spannende strijd maar toen gaf Nederland even gas en werd de partij in het slot gegooid.

Update 11:45 uur: Het gaat de meiden uit Nederland momenteel voor de wind. Vera Speth wint haar tweede singlepartij met 3-1 van Elin Forsman uit Zweden en ook Sharon Jansen wint haar tweede singlewedstrijd van de Oostenrijkse Selina Rechberger.

Update 12:30 uur: Vera Speth verliest haar derde partij nipt met 2-3 van de Turkse tegenstandster Rabia Uslu.

Update 12:52 uur: Sharon Jansen verliest ook van haar Turkse tegenstandster Eline Dursun met 3-0.

Update 13:53 uur: Vera Speth heeft haar tweede nederlaag geleden. Ze verloor met 1-3 van Kaid Webley uit Wales.

Update 14:17 uur: De jongens winnen hun tweede team wedstrijd van Rusland met 9-5.

Update 15:34 uur: De Nederlandse jongens winnen ook hun derde wedstrijd van Turkije met 9-7 na een zware strijd.

Update 16:32 uur: Sharon Jansen heeft zich herpakt en rekent snel af met Lauren Cain uit Wales: 3-0.

Update 17:35 uur: Met een indrukwekkende zege winnen de Hollandse jongens met 9-1 van de Schotten. Hiermee hebben ze zich geplaatst voor de halve finale en dus zijn ze zeker van een extra medaille en doen ze uitstekende zaken in het overall-klassement. Na de grote voorsprong die ze eerdere deze dag hadden kan het overall-goud de Nederlandse jongens al bijna niet meer ontgaan.

Update 17:55 uur: Vera Speth verliest met 3-1 van de Belgische Shauny Wastyn.

Update 18:10 uur: In het meisjestoernooi is Vera Speth op de tweede plek geëindigd in de poulefase. Voor Sharon Jansen is de derde plek in de poule-fase het resultaat na 6 wedstrijden. De beste 4 uit iedere poule plaatsen zich voor de laatste 16 dus beiden gaan door in het knock-out systeem.

Update 19:35 uur: Beide Nederlandse meiden verliezen in de knock-out fase van het meisjes singletoernooi. Vera Speth met 2-3 van Sofie Bendorff en Sharon Jansen met 1-3 van Oostenrijkse Samantha Ostry.

In dit artikel plaatsen we updates namens Dartfreakz.nl. Om je volledig op de hoogte te houden verwijzen we je graag ook door naar www.evertzomer.nl en het Twitter account van de Nederlandse Darts Bond die live verslag vanuit Wenen brengen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws