Finaledag SR 13 krijgt winnaar in Davy van der Zande, Braulio Roncero 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finaledag SR 13 krijgt winnaar in Davy van der Zande, Braulio Roncero 2e

Finaledag SR 13 krijgt winnaar in Davy van der Zande, Braulio Roncero 2e

De 15 finalisten die waren uitgenodigd om de finaledag te spelen mochten zich deze dinsdag in een dubbel knock-out toernooi met elkaar meten voor fijne geldprijzen. De deelnemers waren allen geplaatst op basis van de positie op de ranglijst die zij na twaalf kwalificatie toernooien innamen.

Het mooie van een dubbel knock-out toernooi is natuurlijk dat je een herkansing krijgt na een gevalletje van pech, onnauwkeurigheid of slechte loting. Vervolgens mag je dan in de herkansing geen fouten makenwant dat betekent dat je genoegen moet nemen met minder prijzengeld als waarvoor je oorspronkelijk aan het darten was. De mannen die met €10,= als troostprijs naar huis gingen waren Niels Janssen, Gerard de Jong, Stephan Deisterbloem, Peter van den Broek, Erik van Engeland, Hermie van Orsouw en Junni Ruiter.

Vervolgens lag er €20,= klaar voor de prestaties van Bjorn Brans, Bobby Biemans, Jan Reuvers en Roel Donkers waarna Oswin Streden en Javanico Jansen-Pangemanan er met €35,= van door gingen.

Hierna bleven twee finalisten over; Davy van der Zande die tot de finale geen partij had verloren en Braulio Roncero die zijn herkansing optimaal benutte maar hierdoor wel tweemaal moest winnen van Davy in de finale.

De niet te verslijten man uit Oss begon voortvarend en wist Davy in een best of 7 legs zijn eerste verliespartij te bezorgen zodat zijn karwei voor de helft geslaagd was. Nu ging de finale dus slechts nog om wie er het eerst 4 legs op zijn naam wist te schrijven. Het werd toch Davy van der Zande die de hoofdprijs zou verdienen. In een partij waar hij opnieuw zijn beste spel liet zien, Davy was deze avond goed voor 9x 180 en een 152 finish, bleek hij net over een langere adem te beschikken als Braulio die toch maar weer beslag legde op de Runner Up plaats en €75,= mee naar huis nam. De titel en de hoofdprijs van €200,= waren echter voor Davy van der Zande die precies op tijd in vorm lijkt te zijn voor de Dutch Open.

Volgende week wordt op dinsdag 03 februari 2015 begonnen met de Oranjebar Super Ranking 14 met de eerste kwalificatiedag. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws