Finaledag zo goed als bekend na MM8, V. Veldhoven zegeviert weer Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finaledag zo goed als bekend na MM8, V. Veldhoven zegeviert weer

Finaledag zo goed als bekend na MM8, V. Veldhoven zegeviert weer

Het is inmiddels Pasen en net als voorgaande jaren staat op paaszondag een Musketiers toernooi gepland. En vandaag een wel erg belangrijk toernooi, want het is de laatste kans voor velen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finaledag. De meeste topspelers uit de regio hebben weer de moeite genomen om te verschijnen bij de Hook en voor enkele van hen wordt het er op of er onder vandaag. Zo moeten Wichard Knoops, Dio Weijnen, Bob Doelman, Jean-Pierre Hendrix en ook Davyd Venken vol aan de bak om zich nog in de top 20 te nestelen.

Andere gaan hun plekje verdedigen of gaan pogen om de nummer1 positie in de ranking te pakken zoals Patrick van Veldhoven dat wil gaan doen.
Afwezigen zijn er ook. De nummers 3, 4 en 5 van de ranking, Joppe Bakens, Michel Beenen en Paul Wijnen schitteren door afwezigheid en ook Serge Duysters, Patrick Stikkelbroek en Aaron de Haas die in de top 20 staan zijn niet aanwezig. Met name voor de laatste 2 zal het duimen worden om hun finaledagplek vast te houden.

Stikkelbroek dus niet aanwezig namens de musketiers en ook zijn maatje Martin Hessels is niet van de partij vanavond. Hem zien we dus volgende week zeker terug op onze play-offs. Om 20.00 uur vangen we ons toernooi aan met een perfect aantal van 48 darters en deze dames en heren worden over 10 borden verdeeld.

Poule 1: Dave Martens en Sten Bongers druppelen als laatste binnen bij de Hook en worden ook toevalligerwijs aan mekaar gekoppeld in poule 1. Zij moeten het opnemen tegen Glenn Brankaert, Kevin Verstappen en Davyd Venken. Laatstgenoemde treft dus een redelijk eenvoudige poule om zijn kansen op een finaledag in leven te houden en slaagt ook met verve voor deze test met 4 winstpartijen en 5 high scores. Glenn Brankaert komt als enige speler van de Zigzag de eer hoog houden maar reikt niet verder dan de 5e plek in deze poule. Kevin Verstappen legt het verrassend af tegen een van de andere heren in de poule in dit kost hem ook de 2e plek. Sten Bongers blijkt de lachende 3e want hij gaat ten koste van Dave Martens en Kevin door als nummer 2.

1. Davyd Venken 12 180,180,180,180,180
2. Sten Bongers 7
3. Kevin Verstappen 6
4. Dave Martens 6
5. Glenn Brankaert 5

Poule 2: Martijn Soentjens en Rick de Boer zijn veel te sterk voor de 3 anderen in de poule en dit blijkt ook wel uit de eindstand want het gat tussen nummer 2 Rick en Hanny is uiteindelijk 5 legs. Rick dus 2e in deze poule nadat hij met 3-1 verlies van onze Fanatic Tinus. Tinus geeft verder ook geen leg meer af en de 3 overige in de poule kunnen hun onderlinge competitie spelen. Hanny van Kuijk en Daphne Vleeshouwers moeten uitmaken met Matthijs Koudijs van café Os Mam 2 wie nummer 3 wordt in de poule en allen winnen zij een partij. Hanny pakt in het onderling treffen met deze concurrenten echter de meeste legs en wordt daarmee 3e in de poule. Daphne wordt 4e en Matthijs gaat de rest van de avond nog even toekijken naar onze toernooitoppers en toont zich een enthousiaste supporter.
1. Martijn Soentjens 12 180
2. Rick de Boer 10 121F
3. Hanny van Kuijk 5
4. Daphne Vleeshouwers 4
5. Matthijs Koudijs 3

Poule 3: Bord 3 beloofd na de loting het meeste spektakel vanavond en niets is minder waar. Mitchel Bish geloofd zijn oren niet als hij wordt gekoppeld aan Patrick van Veldhoven, Jean-Marie Hendrikx, Davy Cardinaal en Patrick Opbroek. Deze 4 heren staan allen in de top 10 van onze ranking. Mitchel krijgt 3 maal met 3-0 op de oren maar verrassend genoeg tegen van Veldhoven komt hij tot 2 gewonnen legs. Ondanks het legverlies tegen Mitchel wordt Kruun toch weer poulewinnaar met louter overwinningen. De mannen achter hem moeten gaan vechten om 1 ticket naar de volgende ronde en Berke start iig goed met een 3-2 nederlaag tegen van Veldhoven. Toch kan hij zich niet nog een nederlaag veroorloven en door scherp te blijven verslaat hij ook Davy en Patrick Opbroek. Deze heren delven vandaag dus het onderspit maar kunnen zich gelukkig ook wat veroorloven. Zij zijn immers al lang en breed geplaatst voor 17 mei. Er vallen liefst 8 180 scores te noteren en ook nog een 134 en 140 finish in deze poule.
1. Patrick van Veldhoven 12 180,180,180,140F
2. Jean-Marie Hendrikx 11 180,180
3. Davy Cardinaal 8 180,134F
4. Patrick Opbroek 7 180,180
5. Mitchel Bish 2

Poule 4: Rick Veugelers zit midden in een druk dartsweekend, maar enige zwakte valt nog niet te bespeuren bij hem. Nu treft hij ook wel een poule die hij naar zijn stand verplicht moet winnen en dit doet onze Rick dan ook met 4 overwinningen. De enige leg die hij afgeeft is nota bene tegen een dame die pas voor het eerst aanwezig is op onze toernooien. Yvonne Graus is samen met Jurgen Aspers van Os Mam 1 naar de Hook gekomen en sprokkelt tegen alle opponenten legs. Helaas niet een keer voldoende om een partij te winnen maar met 5 gewonnen legs kan ze toch terug kijken op een geslaagd toernooi. Van Dennis Rayer hadden we dan weer wel verwacht dat hij in deze poule boven zou komen drijven als nummer 2 maar vandaag kan Dennis de verwachtingen niet waar maken en moet hij op de play-offs zijn ticket verdienen voor onze finaledag. Jeroen Vogel is de man die hem aftroeft om de 2e plaats en Vogel raakt de laatste weken steeds beter in vorm, getuige ook de koppositie van de Hook 4 in de 1e divisie B. Enrico Kuklok kan zich wel voor zijn hoofd slaan want hij komt weer een leg te kort om Jeroen van de 2e stek af te houden en kansen heeft hij voldoende gehad vandaag.
1. Rick Veugelers 12
2. Jeroen Vogel 8
3. Enrico Kuklok 7
4. Dennis Rayer 6
5. Yvonne Graus 5

Poule 5: Bob Doelman is in poule 5 een maatje te groot voor Peter Knoops, Rob Jacobs, Marco Knapen en Kjell Pols. Bob wint namelijk 4 maal en kan rustig achterover leunen en zien wie van zijn poulegenoten meelift naar de K.O. fase. Die strijd is enerverend want Rob Jacobs opent goed met een 3-2 overwinning op Peter Knoops. Rob wint ook van Kjell en dit blijkt de doodsteek voor Kjell want na 2 3-2 nederlagen tegen Peter en Bob zijn de kansen voor hem nu verkeken. Marco Knapen heeft na 3 nederlagen ook geen kans meer om door te gaan. Wel kan hij de boel nog lelijk verstieren voor Rob Jacobs in de laatste poulewedstrijd. Dan moet Marco wel winnen van Rob en zodoende Peter in het zadel te helpen. Peter staat dan inmiddels op 8 legs uit 4 wedstrijden. Peter motiveert Marco door hem een halve liter te beloven bij winst. Marco is de flauwste niet en doet zowaar zijn best. Hij wint dan ook van Rob met 3-2. Peter heeft echter niet door dat Rob voldoende heeft aan 2 gewonnen legs en kan Marco trakteren op een drankje en vervolgens beteuterd huiswaarts keren.
1. Bob Doelman 12
2. Rob Jacobs 8
3. Peter Knoops 8 180
4. Kjell Pols 7
5. Marco Knapen 6

Poule 6: Nick Stroek dart sinds enkele weken in de Hook 5 en komt zijn geluk voor het eerst beproeven op onze toernooien. Dat geluk laat hem als snel in de steek als zijn poule bekend wordt gemaakt. Nico Thissen, Paul Wacanno en J-P Hendrix bivakkeren allemaal in de top van de Weerter eredivisie. Ook Michael Snellen van Os Mam 2 denkt er het zijne van als de heren gaan starten in deze poule. Michael wordt meteen afgedroogd door Nico Thissen die dan ook al met 3-0 van Jean-Pierre heeft gewonnen. Als Jean-Pierre in zijn 2e wedstrijd ook nog met 3-2 van Nick verliest is de meeste schade al geleden. Paul Wacanno opent met 2 overwinningen maar wordt tegen Nico Thissen in de 3e wedstrijd pas voor het eerst op de proef gesteld. Hij verslaat Nico en in de laatste partij ook J-P voor wie het doek dan al lang is gevallen. Nick Stroek en Michael Snellen spelen in de laatste wedstrijd nog tegen mekaar en Michael doet er alles aan om iig nog een wedstrijd winnend af te sluiten. Voor Nick is dit de minste wedstrijd van de avond en hij verliest dan ook met 3-2 van Michael.
1. Paul Wacanno 12 180
2. Nico Thissen 11 180,180
3. Nick Stroek 6
4. Jean-Pierre Hendrix 6 180
5. Michael Snellen 4

Poule 7: Carlo Reemers is de laatste weken wat aan het sukkelen met zijn vorm en ook tegen Dio Weijnen gaat het darten niet van harte. Dio wint met 3-0 en dit blijkt ook een voorbode voor hem op een prima toernooi. Johan van Lier is samen met Dio de favoriet in deze poule en rekent in de eerste wedstijd met Angelo Sonnemans af. In wedstrijd 2 moeten de kopstukken Dio en Johan tegen mekaar gooien en Dio wint met 3-1. Cas Keijerts opent zijn poule met een 3-2 overwinning op Carlo. In de wetenschap dat Joep de volgende tegenstander is gaat Carlo zonder al te veel verwachtingen naar het bord. Verrassend genoeg knalt hij Joep met 3-0 van het bord af en de poule ligt nu weer helemaal open. Angelo ruikt zijn kansen en pakt met overwinningen op Cas en Carlo 6 legs alvorens hij tegen Dio moet spelen in de laatste wedstrijd. Dio is dan al poulewinnaar. Carlo en Johan staan dan op 7 legs. Cas is uitgeschakeld met 3 gewonnen legs. Als Angelo 1 leg vergaard zal het tot een shoot-out komen tussen de 3 heren. Wint hij er 2 dan gaat Angelo door. Het wordt echter een 3-0 overwinning voor Dio en hiermee liggen zowel Angelo als Johan uit het toernooi. Carlo gaat door met slechts 1 overwinning. Dat was wel een hele belangrijke tegen Joep.
1. Dio Weijnen 12 120F
2. Carlo Reemers 7
3. Johan van Lier 7
4. Angelo Sonnemans 6
5. Cas Keijerts 3 104 F

Poule 8: Joey Greijn is deze middag nog als 2e geëindigd op het toernooi van de Heerlickheid en gaat gestaag door waar hij mee bezig was vandaag. Glenn Thorne ondervind dit als eerste. Ondanks enkele 180 scores weet Glenn niet te winnen van Joey. Joey heeft de op papier zwaarste horde hiermee genomen en wint daarna ook de 3 andere poulewedstrijden. Glenn herpakt zich en pakt vervolgens net als Joey ook de andere poulegenoten. Beide heren noteren 3 maal een 180 score.
Maurice Derks opent het toernooi nog sterk met een overwinning op Martien van Kuijk. Helaas blijft het bij deze ene overwinning. Jurgen Aspers bewandeld de omgekeerde weg. Hij komt 3 partijen lang niet te legwinst maar wint in de laatste partij dan weer wel van Maurice. Martien van Kuijk sprokkelt in totaal 8 legs bij mekaar en gaat de rest van de avond toekijken.
1. Joey Greijn 12 180,180,180
2. Glenn Thorne 10 180,180,180
3. Martien van Kuijk 8
4. Maurice Derks 4
5. Jurgen Aspers 3

Poule 9: Liesbeth Wullems is de laatste weken in goede vorm maar daar blijkt vandaag maar weinig van. Slechts 1 leg weet zij te vergaren en daarmee is het aan de 3 heren in haar poule om te bepalen wie 1, 2 en 3 worden. Hai Bos verliest met 3-0 van Wichard Knoops die zijn finaledag nog veilig moet stellen. Wichard laar er geen gras over groeien en wint ook met 3-0 van die andere concurrent, Tom van Lier. Hij wordt dus poulewinnaar met 9 gewonnen legs. Tom legt het in een spannende confrontatie af tegen Hai Bos en kan zodoende net als pa van Lier inrukken. De auto naar Heythuysen vertrekt vandaag veel vroeger dan gepland maar volgende week mag Tom op herkansing. Hai Bos wordt met 2 overwinningen 2e in poule 9 en gaat samen met Wichard door naar de K.O. fase.
1. Wichard Knoops 9
2. Hai Bos 6
3. Tom van Lier 5
4. Liesbeth Wullems 1

Poule 10: In de laatste poule van vanavond worden Toine van de Meulenhof en Stephan Bernaerts voor de 3e maal dit seizoen aan elkaar gekoppeld. Verder staat ook Glenn Smeets en Jan Martens in deze poule. Jan heeft geen enkele moeite met de 3 andere heren in deze poule en pakt 9 legs en wordt fier groepshoofd. Glenn verliest de eerste pot van Stephan maar pakt daarna wel Toine met 3-2. Een knappe overwinning voor Glenn maar hier blijft het ook bij. Stephan moet in de laatste wedstrijd 2 legs vergaren tegen Toine en dit gaat nog niet zonder slag of stoot. Wellicht zit de zware stapavond met zijn Meierij maatjes hem nog dwars maar de Belt slaat zich er doorheen en wint uiteindelijk ook van “Otto”. Hiermee zijn de laatste 2 heren bekend voor onze volgende ronde.
1. Jan Martens 9
2. Stephan Bernaerts 7
3. Toine van de Meulenhof 4
4. Glenn Smeets 3

Tussenronde: Van de 20 darters komen er 8 in actie in de tussenronde. Natuurlijk zijn dit 8 nummers 2 en Rob Jacobs en Jean-Marie Hendrikx zijn die gelukkigen die een vrijloot ontvangen. Slechts 1 verrassing valt er te noteren in deze tussenronde en dat is toch wel de overwinning van Sten Bongers van de Hook 3 die Stephan Bernaerts uit het toernooi knikkert.
Rick de boer – Hai Bos 3-0
Stephan Bernaerts – Sten Bongers 2-3
Jeroen Vogel – Nico Thissen 0-3
Glenn Thorne – Carlo Reemers 180 3-1

Laatste 16: In deze ronde sneuvelen er al enkele grote namen. Dat is ook niet gek als je de loting ziet. Rick de boer, Rick Veugelers, Paul Wacanno en Jan Martens vliegen uit het toernooi. Zij zijn allen zeker van de finaledag en kunnen rustig aanschouwen wie zich verder nog plaatsen voor de grote dag. Grootste verrassing vandaag is toch wel de uitschakeling van Davyd Venken bij de laatste 16. Hiermee is Venken aangewezen op deelname aan de play-offs volgende week en het valt nog te bezien of hij daadwerkelijk komt.
Ook rob Jacobs, Bob Doelman en Sten Bongers liggen er uit. En daarmee zijn de eerstgenoemde 2 heren ook afhankelijk van de play-offs volgende week. Wichard Knoops pakt wel de laatste strohalm door Rick Veugelers te verslaan. Hierdoor sluipt Wichard de top 20 binnen.
Patrick van Veldhoven – Rick de Boer 3-1
Martijn Soentjens – Rob Jacobs 3-1
Davyd Venken – Dio Weijnen 2-3
Joey Greijn – Sten Bongers 3-0
Jan Martens – Nico Thissen 0-3
Jean-Marie Hendrikx – Paul Wacanno 3-2
Wichard Knoops – Rick Veugelers 3-1
Bob Doelman – Glenn Thorne 1-3

Laatste 8: Martijn Soentjens legt Patrick van Veldhoven het vuur aan de schenen maar delft toch het onderspit. Net als Dio Weijnen tegen Joey Greijn. Dio krijgt op een 2-2 stand de eerste 3 pijlen op de dubbel. Missers op tops, dubbel 10 en dubbel 5 bieden Joey dezelfde kans. Ook hij mist tops, dubbel 10 maar raakt vervolgens wel dubbel 5 en daarmee verlengt Joey deze toch al geslaagde dartsdag. Nico Thissen heeft inmiddels voldoende punten bij mekaar voor de ranking en dit geldt ook voor Wichard Knoops. Beide heren zien we op de finaledag terug. Thissen verliest van Berke dit het vizier op de top 8 heeft gericht om zodoende al zeker te zijn van de laatste 16 op onze finaledag. Ook Glenn Thorne, de winnaar van onze finaledag in 2012 is er weer zeker bij dit jaar. Hij wint van Wichard.
Patrick van Veldhoven – Martijn Soentjens 3-2
Dio Weijnen – Joey Greijn 2-3
Nico Thissen – Jean-Marie Hendrikx 1-3
Wichard Knoops – Glenn Thorne 1-3

Laatste 4: Joey Greijn staat in de eerste halve finale en bewijst maar weer dat hij momenteel een groot talent in de regio Weert is. Dat de weg omhoog nog lang is wordt hem vervolgens snel duidelijk. Patrick is met 4-0 veel te sterk voor Joey die echter terug kan kijken op een super dag.
Jean-Marie Hendrikx en Glenn Thorne maken er een veel spannender onderonsje van. Het gaat gelijk op en bij een 3-3 stand is het Jean-Marie die als eerste mag aanleggen voor de winst. Na 4 gemiste dubbels is het Glenn die vanaf 90 mag aanleggen voor de winst. Met 2 pijlen smijt hij deze halve finale wedstrijd uit en gaat hij het in de finale opnemen tegen van Veldhoven.
Patrick van Veldhoven 180 – Joey Greijn 4-0
Jean-Marie Hendrikx – Glenn Thorne 3-4

Finale: Patrick van Veldhoven staat voor de 5e maal dit seizoen in de finale en de statistieken zijn niet bepaald in het voordeel van Glenn want Kruun verloor nog geen enkele finale. Voordeel voor Glenn is dat hij dit seizoen ook nog geen finale verloor op een musketiers toernooi maar dit heeft er vooral mee te maken dat hij voor het eerst dit seizoen een eindstrijd mag spelen. Glenn pakt brutaal de eerste leg maar komt er daarna niet meer aan te pas en Patrick wint dan ook afgetekend met 5-1.
Patrick van Veldhoven 180,180 – Glenn Thorne 5-1

Patrick van Veldhoven wint 5 van de 6 toernooien die hij dit seizoen speelde en je kunt er niet omheen dat hij de te kloppen man is op onze finaledag. Enkel Paul Wijnen en Jean-Marie Hendrikx wisten Patrick dit seizoen te verslaan maar op onze finaledag zullen er enkel toppers van de partij zijn en zal zelfs Kruun alles uit de kast moeten halen om wederom tot winst te komen. Het beloofd met de namen die we momenteel in onze top 20 hebben weer een fantastische finaledag te worden op zaterdag 17 mei. Aanstaande zaterdag 26 april, rest er voor alle overige darters die minimaal 4 toernooien hebben gespeeld nog de play-offs. De eerste 4 darters van deze dag zijn sowieso geplaatst voor de finaledag. Toch zal er ook voor de nummer 5 van dit toernooi nog een kans zijn om op 17 mei in actie te komen want in de wandelgangen klinken al geruchten dat er mogelijk 1 speler niet aanwezig kan zijn. Kortom, grijp die laatste kans en wie weet ben jij wel de gelukkige die verrassend de finaledag haalt.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws