Francis Hoenselaar legt na 30 jaren definitief haar pijlen erbij neer Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Francis Hoenselaar legt na 30 jaren definitief haar pijlen erbij neer

Francis Hoenselaar legt na 30 jaren definitief haar pijlen erbij neer

Francis Hoenselaar heeft de Nederlandse Darts Bond te kennen gegeven dat ze definitief zal stoppen met haar geliefde sport darts. De Rotterdamse is twee jaar geleden betrokken geweest bij een ernstig scooter ongeval en is sindsdien niet meer in staat geweest op redelijk niveau te darten.

Francis Hoenselaar wilde dit nieuws graag persoonlijk naar buiten brengen:

“Via deze weg wil ik laten weten dat mijn darts carrière definitief voorbij is. Afgelopen zaterdag 26 juli was het precies 2 jaar geleden dat ik met mijn scooter onderuit ben gegaan. De schade aan mijn pols is te groot geweest om ooit nog eens aan een comeback te denken, sterker nog ik raak het bord niet meer.

Daarom wil ik graag iedereen ontzettend bedanken die aan mijn mooie looptijd van 30 jaar darts hebben gestaan. DANK U WEL voor al het moois wat jullie mij hebben gegeven.”

In 2011 gaf Hoenselaar al aan te stoppen met het Nederlands Team, maar op individueel vlak nog wel door te willen gaan. In april 2013 ontving de oud Lakeside kampioene een lintje op het stadhuis in Rotterdam. De dartster kreeg een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Aboutaleb. Ook de Nederlandse Darts Bond en Rotterdamse Darts Organisatie stonden destijds uitgebreid stil bij haar afscheid.

De Nederlandse Darts Bond dankt Francis voor haar inzet voor het Nederlands team en voor wat ze betekend heeft voor de Nederlandse dartssport. Zo werd de Rotterdamse15 keer Nederlands kampioen, 7 keer Dutch Open kampioen, 2 keer wereldkampioen singles en 2 keer wereldkampioen koppels. In 2009 won ze de prestigieuze Lakeside titel door Trina Gulliver, haar eeuwige rivaal, in de finale te verslaan.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws