Friesland (FDB) jeugd LaCo kampioen van Nederland geworden Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Friesland (FDB) jeugd LaCo kampioen van Nederland geworden

Friesland (FDB) jeugd LaCo kampioen van Nederland geworden

Vandaag stond de finale van de jeugd LaCo competitie op het programma. Alle teams waren uitgenodigd in zalencentrum HF Witte in de Bilt voor de finaledag. Het werd een mooie dag met veel spannende partijen. Op basis van de eindstand in de competitie werden de teams verdeeld in een verliezers- en winnaarsronde. Voor de teams die in de kwartfinale verloren werd een blind koppel toernooi georganiseerd. Uiteindelijk gingen Lars Plaisier en Hidde Foekema er in dat toernooi met de hoofdprijs vandoor.

Winnaarsronde
Regerend kampioen DVO speelde tegen het sterke team van DSWN in de kwartfinale. DSWN kwam met een 3-2 voorsprong uit de singles, maar moest de winst met 6-3 aan DVO laten. De FDB kreeg goed tegenstand van de DOT, maar was uiteindelijk te sterk: 6-3. De DONHN won knap met 6-2 van de DBBR-1 en tenslotte ging DBMN naar de halve finale door een overwinning op de RDO. De halve finale tussen FDB en DBMN was er een om in te lijsten. FDB leek oppermachtig en kwam op een 5-2 voorsprong. Op de rand van de afgrond toverde DBMN een prachtige comeback tevoorschijn en na tien partijen stond het 5-5. Meinte Hibma wist in de solopartij net op tijd de beslissende dubbel te vinden waardoor de FDB doordrong tot de finale. Daarin wachtte DVO die in de halve finale de DONHN op zij zette met 6-2. De finale was van hoog niveau en erg spannend. DVO kwam met 4-3 voor en het prolongeren van de titel leek binnen handbereik. De FDB won echter de laatste twee koppels. Toen Marcel Bus vervolgens de teamgame uitgooide met een 110-finish barstte de vreugde los aan Friese kant. Voor het eerst in de geschiedenis mocht de FDB zich jeugd LaCo kampioen noemen. Zij speelden dit jaar met Marcel Bus, Patrick Bus, Lesly Tessin, Taeke Beukema, Jurjen van der Velde, Sytze Terpstra, Meinte Hibma en Iwan Reijmer. De trotse captains waren Wilco Terpstra en Astrid Visser.

Uitslagen

Kwartfinale:
FDB - DOT 6-3
DBMN - RDO 6-2
DVO - DSWN 6-3
DONHN - DBBR-1 6-2

Halve finale:
FDB - DBMN 6-5
DVO - DONHN 6-2

Finale:
FDB - DVO 6-4

Verliezersronde:
Halve finale:
DVS - DBBR-2 6-3
KDO - RDB 6-2

Finale:
KDO - DVS 6-3

Lees verder op NDBdarts.nl (link)
Bron, foto, tekst: NDBdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws