Gabriel van Woelderen wint 1e dinsdagranking bij de Schutskamp Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Gabriel van Woelderen wint 1e dinsdagranking bij de Schutskamp

Gabriel van Woelderen wint 1e dinsdagranking bij de Schutskamp

14 Februari was het zover, de start van de zesde cyclus van de dinsdagavondranking. 19 darters hadden hun weg gevonden naar de Schutskamp om zo weer de eerste punten binnen te halen van de nieuwe rankingcyclus.

De 19 darters werden verdeeld in een poule van 3 en vier poules van 4. Zoals gewoonlijk plaatsen de nummers en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige spelers mochten in de verliezersronde uit gaan maken wie er met de eer mocht gaan strijken.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde mochten regerend kampioen Ron Schouten en Kevin mast uit gaan maken wie er naar de finale doorging. Er werden wat dubbeltjes gemist en uiteindelijk was het Kevin die met 4-2 aan het langste eind trok.

In de andere halve finale stonden Gabriel van Woelderen en Leo Hendriks tegenover elkaar. Beide heren braken elkaar de eerste 3 legs waarop Gabriel in de vierde leg het verschil maakte; beide heren misten veel pijlen om de vierde leg te winnen. Gabriel gooide uiteindelijk de dubbel en kwam zo 3-1 voor. De volgende twee legs gingen met de darts mee waarop Gabriel met 4-2 de finale in stroomde.

In de finale was Kevin Mast duidelijk scorend de bovenliggende partij, maar Gabriel bleef goed bij. Elke gemiste dubbel van Kevin werd afgestraft door Gabriel en hierdoor wist Gabriel een 4-3 voorsprong te pakken. Kevin maakte nog 4-4 maar kon niet voorkomen dat Gabriel met 5-4 de eerste rankingavond naar zich toe trok.

In de finale van de verliezersronde stonden Thom Schretzmeijer en Kevin Stolzenbach tegenover elkaar. Thom had de ronde ervoor met 3-2 van Jeffrey Henraat gewonnen, terwijl Kevin met dezelfde cijfers Kevin den Ouden verschalkte. De finale werd minder spannend; Thom kon niet meer bijbenen met Kevin en deze won de finale dan ook met 4-1.

Er werden in totaal drieëntwintig 180’ers gegooid, waarbij Ron Schouten de meeste had met 7 stuks.

Er werden ook twaalf 100+finishes gegooid, waarbij Leo Hendriks de hoogste had met 156, en de meeste met 4 stuks.

De mystery pot van €250,00 was niet gegooid, en de 9-darter pot van €286,75 worden meegenomen naar de volgende rankingavond. Deze word gespeeld op 21 februari 2017. Inschrijven is dan wederom tot 19.30 en de speelweken zijn weer wekelijks.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl (kopje Schutskamp), Facebook; Schutskamp Darts, Leo Hendriks, Jeffrey Henraat of Martin Sluijter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws