Geert de Vos en Aileen de Graaf winnen het Open Zeeland 2016 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Geert de Vos en Aileen de Graaf winnen het Open Zeeland 2016

Geert de Vos en Aileen de Graaf winnen het Open Zeeland 2016

Vandaag, 3 september, werd in Sporthal de Belt In Oost-Souburg de ProConnect Open Darts Zeeland gehouden. 13 dames en 124 heren zijn op dit groot darts spektakel afgekomen en het was wederom een groot succes. De deelnemers werden ingedeeld in poules, waarvan de beste drie zich plaatsten voor de knock-out fase.

Bij de dames plaatsten Jeannette Stokx en Aileen de Graaf zich voor de finale. Jeannette won met 4-1 van Olga Hogenkamp. In de andere halve finale won Aileen de Graaf met 4-0 van Magdalena van den Hoven.

In de finale kwam Jeannette wat tekort tegen een magistrale Aileen de Graaf die met 5-0 won en daarmee heeft ze voor de vierde keer de Open Darts Zeeland gewonnen.

Geert de Vos en Aileen de Graaf winnen het Open Zeeland 2016

Bij de heren wist de Belg Geert de Vos de titel op zijn naam te schrijven. Hij rekende in de halve finale in een best of 11 legs af met Toon Greebe. Deze zinderende partij kon Toon de partij niet naar zich toe trekken, nadat hij zeven wedstrijdpijlen miste. Toon kwam met 2-0 voor, maar Geert vocht zich heldhaftig terug naar een 2-2. Toon herpakte zich weer in de volgende twee legs, maar liet toe dat Geert zich wederom terug kon vechten naar 4-4. Daarna behielden beide heren hun eigen leg en de laatste leg ging uiteindelijk naar Geert de Vos.

De andere halve finale ging tussen Danny Blom en Ron Meulenkamp. Danny begon sterk. Hij wist vaak met 12 pijlen op een finish te komen, maar had best wel wat pijlen nodig om dubbels uit te gooien. Hij wist wel met 2-0 voor te komen, maar Ron vocht zich knap terug naar een gelijke stand. Daarna wisten de beide heren hun eigen leg niet te behouden. In de elfde leg was het Danny Blom die de laatste dubbel gooide en zich daarmee plaatste voor de finale.

De finale werd gespeeld in een best of 13 legs. Danny begon daarin heel sterk en kwam, net als in de halve finale, met 2-0 voor. Geert kwam sterk terug en wist vier legs achtereen te winnen. Danny wist zich te herpakken en kwam terug naar 4-3. Daarna moest Danny 4-4 maken. Daarvoor hoefde hij alleen maar 38 uit te gooien maar gooide een no-score. Geert gooide daarna 104 uit. Het leek wel of dat de beslissende klap was, want Geert won daarna makkelijk de partij.

De Stichting Darts Zeeland kijkt terug op een tevreden toernooi. Graag willen we de vrijwilligers, sponsors en uiteraard de deelnemers allemaal bedanken voor hun bijdrage aan het ProConnect Open Darts Zeeland!

Tekst en foto's: Stichting Darts Zeeland

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws