Genodigde spelers voor Zuiderduin Masters 2014 na ranking bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Genodigde spelers voor Zuiderduin Masters 2014 na ranking bekend

Genodigde spelers voor Zuiderduin Masters 2014 na ranking bekend

Met de resultaten van het afgelopen weekeinde gehouden Antwerpen Open is de Zuiderduin Masters ranking 2014 compleet. Via deze ranking plaatsen spelers en speelsters zich rechtstreeks voor deelname aan het wereldtop dartstoernooi dat van 5 tot en met 7 december 2014 gehouden wordt in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Van het totale deelnemersveld van 24 heren zijn de eerste16 spelers van de ranking direct geplaatst. De overige spelers komen uit een speciaal plaatsingstoernooi, de Champions League of Darts, de winnaar van de Zuiderduin Masters 2013 en de winnaar van het Hal Open Darts 2014 en een aantal wildcards dat door de organisatie wordt uitgegeven.

Van de 16 beste spelers op de Zuiderduin Masters ranking worden de eerste 8 spelers als groepshoofd geplaatst, de overige spelers worden ingeloot waardoor er 8 groepen van 3 spelers ontstaan.

Op basis van de ranking zijn de geplaatste spelers voor Zuiderduin Masters 2014
1. Wesley Harms (Ned)
2. Martin Adams (Eng)
3. Rick Hofstra (Ned)
4. Scott Mitchell (Eng)
5. Jan Dekker (Ned)
6. Geert De Vos (Bel)
7. Gary Robson (Eng)
8. Tony O'Shea (Eng)

De andere 8 spelers die een uitnodiging ontvangen zijn:
9. Jamie Hughes (Wal)
10. Alan Norris (Eng)
11. James Wilson (Eng)
12. Scott Waites (Eng)
13. Jeffrey de Graaf (Ned)
14. Michel van der Horst (Ned)
15. Remco van Eijden (Ned)
16. Ross Montgomery (Sco)

De laatste 8 deelnemers worden de komende periode toegevoegd.
17. Wildcard (*)
18. Wildcard (**)
19. Winnaar Champions League of Darts 2014
20. Wildcard
21. Wildcard
22. Wildcard
23. Wildcard
24. Wildcard NDB

(*) James Wilson, winnaar van Zuiderduin Masters 2013 heeft zich via de Zuiderduin Masters ranking geplaatst. Deze plek wordt conform de reglementen omgezet in een wildcard.
(**) Martin Adams, de winnaar van het Hal Open Darts 2014 heeft zich via de ranking als tweede geplaatst voor het toernooi, ook deze plek wordt nu conform de reglementen omgezet een wildcard.

Zodra het deelnemersveld compleet is, zal er worden geloot en zal de poule indeling op de site worden gepubliceerd. Naast het herentoernooi wordt er ook een toernooi voor dames gespeeld en is er een internationaal jeugdtoernooi. Aan beide toernooien nemen 6 spelers deel.

Ook voor het damestoernooi is er een ranking. Van deze ranking worden de beste twee dames geplaatst als groepshoofd. Ook de winnares van Zuiderduin Masters 2013 plaatst zich voor deelname evenals de winnares van Hal Open Darts 2014 en de Champions League of Darts 2014. De overige plaatsen worden ingevuld door het uitgeven van een wildcard. Deze laatste 4 speelsters worden ingeloot waardoor er twee groepen van 3 speelsters worden gevormd.

De geplaatste dames voor dit jaar zijn:
1. Aileen de Graaf (Ned)
2. Anastasia Dobromyslova (Rus)
3. wildcard (***)
4. Deta Hedman (ENG) Winnares Hal Open Darts 2014
5. Winnares Champions League of Darts 2014
6. wildcard

(***) Aileen de Graaf won het Zuiderduin Masters 2013 damestoernooi en heeft zich als eerste geplaatst via de Zuiderduin Masters ranking, zodoende wordt ook deze plek conform de reglementen een wildcard.

Het jeugdtoernooi kent eveneens twee groepen van 3 spelers. Dit Zuiderduin Masters Youth 2014 toernooi heeft geen seeding, maar een open loting waarvoor al 1 naam bekend is;

1. Colin Roelofs (Ned) winnaar Hal Open Darts 2014
2. Winnaar Champions League of Darts 2014

De overige vier spelers worden in overleg met de Nederlandse Darts Bond uitgenodigd.
3. wildcard
4. wildcard
5. wildcard
6. wildcard

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Voor meer informatie over het toernooi, deelnemers, bestellen van kaarten of een arrangement kunt u kijken op www.zuiderduinmasters.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws