Helsemans winnaar 4e Makkie Moneydarts 2017, Plaisier runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Helsemans winnaar 4e Makkie Moneydarts 2017, Plaisier runner-up

Helsemans winnaar 4e Makkie Moneydarts 2017, Plaisier runner-up

Maandagavond 10 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 4 Makkie Moneydarts 2017. Met 31 deelnemers konden we van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde vonden we, net als 3 dagen ervoor op de Winners Zomerranking, Dennis van Genderen terug. Hij eindigde op onderling resultaat 3e in de poule achter Ferry Wennekes en Viggo van der Kuijl, waarna hij vervolgens Romy van Zelst, Mike Split en Hans de Klerk wist te verschalken. Zijn tegenstander in de finale werd het jeugdige talent, Lars Plaisier. Ook hij bevond zich in diezelfde poule, waarin hij maar 1 leg wist te pakken met een mooie 170 finish, waarna hij in de knock-out geen leg meer afstond aan Melissa van Puffelen, Geert Oorbeek en Maurice Burgemeester.

In de finale kwam Lars goed uit de startblokken, maar op het moment dat hij Dennis de das om kon doen, wilde de dubbel niet vallen. Hiervan wist Dennis te profiteren en de wedstrijd vervolgens naar zijn hand te zetten. Dit resulteerde in een 4-2 overwinning, waarmee hij de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:

Hans de Klerk 3-1 Jerome Hostmann

Dennis van Genderen 3-0 Mike Split

Nigel Bun 0-3 Maurice Burgemeester

Geert Oorbeek 0-3 Lars Plaisier

Halve finale:

Hans de Klerk 1-3 Dennis van Genderen

Maurice Burgemeester 0-3 Lars Plaisier

Finale:

Dennis van Genderen 4-2 Lars Plaisier

De finale van de winnaarsronde werd wederom een onderonsje tussen 2 poulegenoten, genaamd Andrew Helsemans en Wesley Plaisier. Andew stond in de poulefase geen leg af en ook in de knock-outfase gunde hij Leander Wagenmaker en Patrick van den Boogaard geen leg, waarna Wesley van Trijp in de halve finale niet verder kwam dan 2 legs. Ook Wesley verloor na de poulefase maar 2 legs aan Menno Angenent en Leroy Spil, waarna in de halve finale Nigel van Milligen, die even daarvoor nog 3-voudig Makkie Moneydarts 2017 winnaar, Danny van Trijp, uit het toernooi knikkerde, eraan moest geloven en met 5-0 overwinning naar het schrijfbord werd gedirigeerd.

De verwachtingen rondom de finale lagen dan ook hoog gezien het sterke spel van beide. Echter begon het goede spel bij Wesley al snel te haperen en stond er geen maat op Andrew. Uiteindelijke resulteerde dit in een 6-2 zege voor Andrew, die bij zijn eerste optreden deze zomer direct de 4e Makkie Moneydarts 2017 op zijn naam kon schrijven.

Laatste 16:

Menno Angenent 1-3 Wesley Plaisier

Leroy Spil 3-2 Ferry Wennekes

Dylan Sprangers 1-3 Nigel van Milligen

Danny van Trijp 3-0 Kevin Kruijthof

Andrew Helsemans 3-0 Leander Wagenmaker

Viggo van der Kuijl 1-3 Patrick van den Boogaard

Wesley van Trijp 3-0 Jan Snoep

Brent Plaisier 3-0 Michelle van den Boogaard

Kwartfinale:

Wesley Plaisier 4-1 Leroy Spil

Nigel van Milligen 4-3 Danny van Trijp

Andrew Helsemans 4-0 Patrick van den Boogaard

Wesley van Trijp 4-1 Brent Plaisier

Halve finale:

Wesley Plaisier 5-0 Nigel van Milligen

Andrew Helsemans 5-2 Wesley van Trijp

Finale:

Wesley Plaisier 2-6 Andrew Helsemans

Daarnaast had Wesley van Trijp met 4 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 170, zoals al vernoemd, uit handen kwam van Lars Plaisier. Beste dame werd Michelle van den Boogaard met een 9e plek in de winnaarsronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws