Hendriks wint 1e SV CHC zaterdagranking ten koste van Waalboer Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 1e SV CHC zaterdagranking ten koste van Waalboer

Hendriks wint 1e SV CHC zaterdagranking ten koste van Waalboer

Het zondag rankingseizoen was alweer toe aan de vijfde rankingdag. Doordat Sportcafé de Schutskamp stopte met de horeca, moest er een nieuwe locatie gevonden worden. Met Sv CHC was een goed alternatief gevonden; 500 meter van de oude speellocatie, 8 tot 10 banen en een spotgoedkope bar. Een bijkomend effect was dat de zondagranking voortaan op zaterdagavond gespeeld diende te worden, maar voor de meeste darters kwam dit beter uit.

Op het eerste ranking toernooi bij Sv CHC kwamen, ondanks de heersende griepepidemie, 33 darters strijden voor de allereerste ranking overwinning bij Sv CHC. De darters werden verdeeld in een poule van 5 en zeven poules van 4. Zoals gewoonlijk gingen in de poules van vier de eerste twee spelers, en de nummers 3 uit een poule van vijf, door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Jordy Waalboer en Tim Pennings. Jordy was scorend de bovenliggende partij en Tim kon de geboden kansen niet verzilveren, gevolg was dan ook een comfortabele 4-0 overwinning voor Jordy.

De tweede halve finale ging tussen Toby Vossen en Leo Hendriks. Toby startte goed, maar miste in de eerste twee legs een 140 en een 122 finish. Leo strafte het missen af en kwam zo 2-0 voor, vervolgens leek het verzet bij Toby gebroken en kon Leo een 4-0 overwinning boeken.

De finale ging dus tussen ranking aanvoerder Jordy Waalboer en de nummer twee Leo Hendriks. De finale begon rommelig; beide heren hadden de eerste twee legs moeite met de dubbel, uiteindelijk was het Leo die beide legs wist te winnen. Vervolgens pakte hij ook nog de derde en vierde leg om 4-0 voor te komen, en niets leek een makkelijke overwinning in de weg te staan. Echter, Leo begon minder te gooien en Jordy knokte zich terug in de wedstrijd, hij brak Leo en hield vervolgens zijn eigen leg. Bij 4-2 mistte Leo twee matchdarts en Jordy maakte 3-4. In leg acht konden beide heren wederom de dubbel niet vinden, maar was het uiteindelijk Leo die de beslissende dubbel vond en zo met 5-3 de allereerste ranking bij Sv CHC won.

In de finale van de verliezersronde stonden Eric Vossen en Adrie vd Donk tegenover elkaar. Eric had de ronde ervoor een nette 3-1 overwinning op Roel Stronks geboekt, terwijl Adrie nipt met 3-2 te sterk was voor Bram van Lent.

In de finale was het Adrie die het voortouw nam en 2-0 voorkwam, Eric maakte nog wel 2-1 maar kon niet voorkomen dat Adrie met 4-1 de verliezersronde op zijn naam schreef.

Beste dame was Annemarie van Pouderooijen, zij wist als enige van de vier aanwezige dames door te dringen naar de laatste acht van de verliezersronde.

Hoogste finish werd door Leo Hendriks met 122 gegooid, hij bleef hiermee Tim Pennings voor die 112 uitgooide. Er werden in totaal negen 100+ finishes gegooit.

De meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks met vijf stuks, hij werd gevolgd door Jordy Waalboer en Ferry van de Heuvel met elk twee stuks . In totaal werden er vijftien 180’s gegooid.

Om 00:45 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 01:00 klaar te zijn gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws