Hendriks wint 2e Schutskamp ranking ten koste van Veldhuizen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 2e Schutskamp ranking ten koste van Veldhuizen

Hendriks wint 2e Schutskamp ranking ten koste van Veldhuizen

Het zondag rankingseizoen was alweer toe aan de tweede rankingdag, we startte afgelopen zondag 22 oktober met 30 darters..

Iets over twaalven werd deze editie van de zondag ranking gestart in vijf poules van vier en twee poules van vijf. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers, en de nummers 3 uit een poule van vijf, door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Niels Veldhuizen en Ferry vd Heuvel. Ferry wist de eerste leg nog te winnen, maar kon niet voorkomen dat Niels de opvolgende legs pakte en zo een 4-1 overwinning binnenhaalde.

De tweede halve finale ging tussen Richard Eksteijn en Leo Hendriks. De toon werd direct door Richard gezet door Leo met een 14 darter te breken, helaas voor hem brak Leo direct terug en in de vierde leg plaatste Leo opnieuw een break om vervolgens de partij met 4-1 te winnen.

De finale ging dus tussen Leo Hendriks en Niels Veldhuizen, in de finale nam Leo rap het initiatief en won moeiteloos 4 legs op rij. De vijfde Leo meer moeite met zijn dubbel en profiteerde Niels. Dit was echter ook direct de laatste leg die Niels won, en Leo won dus met 5-1 de tweede zondag ranking.

In de finale van de verliezersronde nieuwkomer Roel Stronks en Bennie van Herpen tegenover elkaar. Roel had de ronde ervoor van John Tolk gewonnen met 3-1, terwijl Bennie met dezelfde cijfers te sterk was voor Bennie van Herpen.

Beste dame was Macy vd Hoven, zij wist als enige van de vier aanwezige dames door te dringen naar de winnaarsronde.

Hoogste finish werd door Roel Stronk met 138, er werden in totaal vijf 100+ finishes gegooit.

De meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks met twee stuks. In totaal werden er vijf 180’s gegooid.

Om 17:00 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18:00 klaar te zijn ruim gehaald.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 05-11-2017 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12.00, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn.

Voor overige data en bijzonderheden www.dbidc.nl of op Facebook; Schutskamp Darts of Leo Hendriks.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws