Hendriks wint 3e Schutskamp Dinsdagavond Ranking, Tonny Veenhof 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 3e Schutskamp Dinsdagavond Ranking, Tonny Veenhof 2e

Hendriks wint 3e Schutskamp Dinsdagavond Ranking, Tonny Veenhof 2e

Op 14 juni was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de derde Poules Ranking van de derde cyclus, dit is een cyclus van 7 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats, de volgende ranking zal plaatsvinden op 21 juni. De finaledag zal plaats gaan vinden op 19 juli.

Afgelopen dinsdag hadden we, met 35 darters die meededen, weer een leuk deelnemersveld met een aantal nieuwe gezichten zoals bijvoorbeeld Jaap Draaier en Dennis vd Steen.

De 35 spelers werden verdeeld in vijf poules van vier en drie poules van vijf. Zoals gewoonlijk plaatsten de onderste twee spelers van elke poule zich voor de verliezersronde. De spelers erboven mochten in de winnaarsronde gaan bepalen wie de winnaarsronde zou winnen.

Aan het einde van de poule en de eerste ronde van de knock-out waren al een hoop verrassingen; Marco Smit kwam in de verliezersronde terecht, Sylvano en Richard de Bie waren verleden week finalist, en verloren nu de eerste ronde.

In de halve finale winnaarsronde wist Tonny Veenhof te winnen van Dennis Engelen, 4-2. Dennis mistte teveel dubbels om het Tonny echt moeilijk te maken.

De andere halve finale was eenzijdig te noemen, Leo Hendriks was scorend en op zijn dubbel scherper dan Jordy Waalboer en nam met 4-0 zijn revanche na de nederlaag van afgelopen zondag.

De finale was closer dan de uitslag deed vermoeden; beide heren gooiden goed en bleven scorend bij elkaar in de buurt. Echter, waar Tonny in leg een en leg drie elk 1 pijl mistte, gooide Leo 100% op zijn dubbel en kwam 3-0 voor. De vierde leg wilde de dubbel er voor beide heren niet in, maar wist Leo hem toch te raken en pakte vervolgens ook de vijfde en laatste leg om met 5-0 te winnen.

In de finale van de verliezersronde stonden Dennis van Meurs en Marco Smit tegen elkaar in de finale, Marco had de ronde ervoor van Edwin van Goor gewonnen en Dennis van Meurs schakelde Patrick Paerels uit.

De finale zelf werd door Marco gewonnen met 4-0, scorend was Marco beter, maar ook de kansen die Dennis kreeg wist hij niet te verzilveren.

Er werden in totaal tweeëntwintig 180’ers gegooid. Marco Smit, Tonny Veenhof en Djordy Veenhof hadden allen de meeste gegooid met drie stuks.

Er vielen in totaal vier 100+ finishes te noteren, waarbij Dennis van Meurs de hoogste gooide met 151.

De Mysterypot viel op 153, deze was niet gegooid hierdoor gaat de nieuwe pot van €142,50 mee naar de volgende rankingavond.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €127,25 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de volgende ranking aanstaande dinsdag weer plaats vinden op 21 juni. De organisatie hoopt dan dezelfde en andere personen te kunnen verwelkomen op de ranking. De ranking heeft plaats voor 45 deelnemers per avond.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws