Hendriks wint 9e en laatste finaleavond ten koste van Holowacky Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 9e en laatste finaleavond ten koste van Holowacky

Op dinsdagavond 6 februari stond Sportcafé De Schutskamp voor de allerlaatste keer in het teken van darten. Maar liefst verschillende 48 darters hebben de laatste cyclus van de dinsdagavond ranking meegemaakt, zij ware te samen goed voor maar liefst 242 inschrijvingen op de dinsdagavond, dus een gemiddelde van iets meer dan 24 darters per rankingavond. Van al deze darters hadden 16 darters zich geplaatst voor de finaledag; Kevin den Ouden, Dimitry Holowacky, Niels Veldhuizen, Leo Hendriks, Peter de Jong, Peter Stolzenbach, Roy Chambon, Terry vd Dungen, Quang van Elderen, Jeffrey Roos, Dimitry van Boxel, Roy Muurmans, Tim Pennings, Ferry vd Heuvel, Bertie Bodar en Jan Chambon hadden zich als beste 16 geplaatst voor de finaledag. De tweede reserve Jeffrey Henraat was ook gekomen, mocht er wellicht iemand uitvallen, dan kon hij de plaats innemen. Toen er met de poulefase was aangevangen, bleek dat Roy Muurmans uiteindelijk niet kon komen, hierdoor kon Jeffrey Henraat toch meedoen in het toernooi. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummer 1 en 2 van de poule van vier zich voor de winnaarsronde, de overige spelers mochten in de verliezersronde door.

De uitslagen uit de poule leverden de volgende wedstrijden op in de winnaarsronde, pikant detail was dat ranking kampioen Kevin den Ouden zich niet wist te plaatsen voor de winnaarsronde.

Peter Stolzenbach – Quang van Elderen: 4-3
Leo Hendriks – Bertie Bodar: 4-1
Dimitry Holowacky – Tim Pennings: 4-1
Niels Veldhuizen – Terry vd Dungen 4-3

In de eerste halve finale nam Peter Stolzenbach het op tegen Leo Hendriks. Peter was de laatste weken goed in vorm, ook gezien zijn nette overwinning tegen Quang in de kwartfinale. Maar kon geen vuist maken tegen Leo, scorend kon hij niet bijbenen. Gevolg was, mede door 2x 180, een makkelijke 5-0 overwinning voor Leo Hendriks.

In de tweede halve finale stonden Dimitry Holowacky en Niels Veldhuizen tegenover elkaar. Deze wedstijd bracht ook het nodige vuurwerk met zich mee. Pas in de zevende leg wist Dimitry Niels te breken, vervolgens wist hij ook zijn eigen leg te houden om zo 5-3 te winnen. In deze 8 legs wist Dimitry 3x180 te produceren en Niels een 118 finish.

In de finale van de winnaarsronde stonden dus Leo Hendriks en Dimitry Holowacky tegenover elkaar. De heren hadden de laatste weken al meerdere halve- en finales tegen elkaar gespeeld, dus dit beloofde ook het nodige vuurwerk op te leveren. En de kijker werd niet teleurgesteld; Leo brak Dimitry direct met een 13 darter, om vervolgens de dubbel op zijn eigen leg te missen. Mede hierdoor kijk hij rap tegen een 2-1 achterstand aan. Vervolgens vielen de dubbels beter en bleef Dimitry goed druk op Leo houden, maar hij kwam elke leg net een triple tekort. Gevolg was een 6-2 overwinning voor Leo Hendriks die hiermee de negende en laatste ranking cyclus als kampioen afsloot.

In de verliezersronde streden de overige acht heren tegen elkaar, dit leverde de volgende wedstrijden op;
Kevin den Ouden – Ferry vd Heuvel: 3-1
Peter de Jong – Jeffrey Roos: 3-1
Roy Chambon – Jeffrey Henraat: 3-0
Dimitry van Boxel – Jan Chambon: 3-1

In de eerste halve finale van de verliezersronde stonden Kevin den Ouden en Peter de Jong tegenover elkaar. Namen die je normaal in de winnaarsronde verwacht. Peter kwam net 1 leg te kort en Kevin had het ook niet kunnen bolwerken in de poule.

De wedstrijd zelf was eenzijdig te noemen, Kevin kon zijn niveau niet halen en Peter liet zien waarom hij eigenlijk in de winnaarsronde thuishoorde; gevolg was een 4-0 overwinning voor Peter.

De tweede halve finale in de verliezersronde ging tussen Dimitry van Boxel en Roy Chambon. Deze partij ging meer gelijk op, maar uiteindelijk weet Roy toch de beslissende break te plaatsen om zo 4-2 te winnen.

In de finale van de verliezersronde stonden dus Peter de Jong en Roy Chambon tegenover elkaar, dit was een partij die tot het gaatje ging. De legs gingen net zo snel als in de winnaarsronde finale, maar om hier de winnaar aan te wijzen waren de volle negen legs nodig! Toen uiteindelijk de kruitdampen waren opgetrokken bleek Peter de Jong met 5-4 gewonnen te hebben, en kroonde zich zo tot winnaar van de verliezersronde.

Er werd in totaal zeventien keer 180 gegooid, Leo Hendriks had de meeste met 7 stuks en werd gevolgd door Dimitry Holowacky die er vier gooide.

Er werden zeven 100+ finishes gegooid. Niels Veldhuizen had de hoogste met 161, hij werd gevolgd door Terry vd Dungen die 156 uitgooide.

De mystery finish was 108 en deze was niet gegooid! Dat betekend dat de mystery pot de nieuwe ranking cyclus bij CHC zal starten op het maximum van 250 euro.

De negen darter was ook niet gegooid. De pot bijna 500 euro gaat dan ook mee naar de nieuwe ranking locatie.

Nog wat statistieken van de negende rankingcyclus:

Er hebben in totaal 48 verschillende darters meegedaan, en deze namen in totaal 242 keer deel aan 10 rankings. Dit zorgde voor een gemiddelde van 24,2 darters per rankingavond.

Er is in totaal 156 keer 180 gegooid. Leo Hendriks had de meeste met 32 stuks, gevolgd door Dimitry Holowacky die er 25 gooide in deze cyclus. Er werden in totaal 88 honderdplus finishes gegooid. Leo Hendriks had de hoogste met 170, gevolgd door Niels Veldhuizen die 161 uitgooide. Leo Hendriks had ook de meeste 100+ finishes, 13 stuks. Gevolgd door Kevin den Ouden die er 11 gooide.

De volgende rankingcyclus zal op dinsdagavond 20 februari om 19:30 plaats gaan vinden. De ranking zal vanaf dan 300 meter verderop plaats gaan vinden, bij SV CHC (De Fuik 10, Den Bosch). Inschrijving bedraagt wederom 6 euro, graag tot dan!