Hendriks wint derde Schutskamp Ranking op rij van Gerwin Spanjers Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint derde Schutskamp Ranking op rij van Gerwin Spanjers

Hendriks wint derde Schutskamp Ranking op rij van Gerwin Spanjers

Op zaterdagavond 21 november was de Schutskamp decor voor de gelijknamige zondag ranking, echter door krapte in bij de speellocatie diende er uitgeweken te worden naar de zaterdagavond, maar dat mocht de pret niet drukken.

Er deden op deze zaterdagavond 34 darters mee, een iets lager aantal dan gemiddeld, maar er waren dan ook veel vaste spelers afgereisd naar onder andere De Sunpark Masters en andere vaste toernooien. Gemiddeld hebben wij een deelnemersaantal van rond de 35-45 man. Dus het aantal deelnemers blijft de laatste jaren al redelijk gelijk.

Er werd even over achten gestart in twee poules van 5 en zes poules van 4, deze hadden dan ook elk een eigen baan om op te spelen. De extra negende baan hoefde dus niet in gebruik genomen te worden. In de poules van 5 gingen de eerste drie naar de winnaarsronde, in de poule van 4 de eerste twee, dit betekende dat er 18 darters in de winnaarsronde terecht kwamen en dat 16 deelnemers in de verliezersronde moesten bepalen wie daar uiteindelijk eerste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde werd ruim gewonnen door Gerwin Spanjers die in een mooie wedstrijd Joey Jansen opzij zette; 5-1.

Ook de tweede halve finale was een hoogstaande partij; mede door twee dertien darters kon Leo Hendriks een aantal breaks forceren en wist dan ook te winnen van Rob Vierhout met 5-1.

De bezoekers gingen er eens goed voor zitten, de halve finales waren van goed niveau en voor de finale werd ook vuurwerk verwacht. Het werd een vermakelijke wedstrijd waarbij soms veel dubbels in een leg werden gemist. Uiteindelijk bleek Leo de meest constante en won de finale van Gerwin met 6-2 en daarmee ook de derde titel van het zevende seizoen binnen sleepte.

In de verliezersronde mochten Ton Halberstadt en Bennie van Herpen uit gaan maken wie er eerste zou worden. Halberstadt won de halve finale van Ferry de Ling en van Herpen won van Dennis van de Vossenberg. Saillant detail was dat beide halve finales nipt met 3-2 gewonnen werden.

De finale bleek niet anders te worden; In een ware triller ging het gelijk op tot 3-3, Ton zette als eerste zichzelf weg op een dubbel, echter Bennie gooide een 102 finish en won daarmee de verliezersronde.

Beste dame was Jolanda van Gelder, zij wist als enige van de drie aanwezige dames door te dringen naar de tweede ronde van de verliezersronde.

Hoogste finish werd door Martin Pieters in de poule gegooid, 161. In totaal werden er zes 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks met 4 stuks. In totaal werden er elf 180’s gegooid.

Om 01.30 waren alle partijen gespeeld en waren de prijzen uitgereikt. Al met al kon de organisatie terugkijken op een vlot lopend en geslaagd toernooi.

De organisatie hoopt op de volgende ranking, wederom zaterdagavond, van 12-12-2015 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 20.00, dit om er voor te zorgen dat we enigszins op tijd klaar zijn. Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl of Schutskamp Darts op facebook.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangen de beste dame, degene met de meeste 180’ers en degene met de hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws