Herhaling van finale en uitslag tijdens tweede Schutskamp Ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Herhaling van finale en uitslag tijdens tweede Schutskamp Ranking

Herhaling van finale en uitslag tijdens tweede Schutskamp Ranking

Op zondag 11 oktober was alweer de tweede Schutskamp Ranking op zondag. Ditmaal hadden 43 darters zich verzameld in Sportcafé de Schutskamp voor de maandelijkse gezelligheid ranking die alweer zijn zevende seizoen in gaat. Afgelopen seizoen was er een gemiddeld deelnemersaantal van rond de 35-45 man. Dus het aantal deelnemers blijft de laatste jaren al redelijk gelijk.

Er werd even over twaalven gestart in zeven poules van 5 en twee poules van 4, deze hadden dan ook elk een eigen baan om op te spelen. Er werd gebruik gemaakt van de extra negende baan. In de poules van 5 gingen de eerste drie naar de winnaarsronde, in de poule van 4 de eerste twee, dit betekende dat er 25 darters in de winnaarsronde terecht kwamen en dat 18 deelnemers in de verliezersronde moesten bepalen wie daar uiteindelijk eerste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde werd ruim gewonnen door Bas v/d Berk die optimaal profiteerde van de steken de missers van Paul de Silva; 5-0.

De tweede halve finale werd bijna een kopie van de eerste halve finale, echter bij een achterstand van 0-4 gaf Danny Meeusen de partij op en kon Leo Hendriks zich wederom op gaan maken voor een finale bij de Schutskamp Ranking.

De finale was dezelfde als bij de laatste ranking, en ook de winst ging wederom naar Leo Hendriks. Bas verzuimde het om in zijn eigen legs de dubbel te raken waardoor Leo makkelijk 6-0 kon winnen en daarmee ook de tweede titel van het zevende seizoen binnen sleepte.

In de verliezersronde mochten Ferry v/d Heuvel en Ferry de Ling uit gaan maken wie er eerste zou worden. V/d Heuvel won de halve finale van Richard Doms en De Ling won van Toby Vossen. De heren wilden niet een te lange wedstrijd er van maken en speelden dus een best of five. Bij een stand van 2-2 was het uiteindelijk Ferry v/d Heuvel die de beslissende dubbel gooide en zo zijn eerste titel binnensleepte.

Beste dame was Annet van Elten. Zij wist als enige van de drie aanwezige dames door te dringen naar de tweede ronde van de winnaarsronde.

Hoogste finish werd door Annet van Elten in de achtste finale gegooid, 120. In totaal werden er maar vier 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Bas v/d Berk met 4 stuks. In totaal werden er 13 stuks aan 180’s gegooid.

Om 18:05 uur waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18.00 klaar te zijn net niet gehaald.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 08-11-2015 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12:00 uur, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn. Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl of Schutskamp Darts op Facebook.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker.

Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws