Jan Dekker wint SPCE Money Darts op donderdag 18 september Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jan Dekker wint SPCE Money Darts op donderdag 18 september

Jan Dekker wint SPCE Money Darts op donderdag 18 september

Een sterk bezet deelnemers veld vanavond. Met ondere andere de twee wisselende winnaars van dit seizoen en de veelvoudig kampioen van afgelopen seizoen. In de poulefase begon de verdedigend kampioen Richard Huizinga tegen het jonge talent Tharma Landman. Tharma legde de regerend kampioen het vuur aan de schenen en vloog uit de start blokken. Ondanks de twee maximale scores van Huizinga pakte de jonge Emmenaar een 2-0 voorsprong. Landman speelde daarna sterk door maar zag Huizinga terugkomen tot 2-2 in de vijfde en beslissende leg miste beide een aantal wedstrijdpijlen en uit eindelijk trok Landman aan het langste eind.

In de kwartfinale zetten Tharma het sterke spel door en won met 3-0 van Jonny de Vries. Huizinga herstelde zich prima en wist met 3-1 Peter Marissen opzij te zetten.

In de halve finales werden we getrakteerd op twee hele mooie partijen. Michael Lie Ten de veel winnaar van vorige seizoen trof hier de regerend kampioen. De Assenaar was de Veendammer de baas met 4-2 en bereikte zodoende de finale. De andere finale was een partij tussen de ontketende Tharma Landman en Jan Dekker. Samen maakte de heren er een waar spektakel van, bij een stand van 3-3 kwam de ervaring van Dekker boven drijven. Met een geweldige11-darter pakte hij de winst.

De finale werd gespeeld in een best of 9. Assen tegen Emmen, Michael Lie Ten tegen Jan Dekker. Waarschijnlijk de mooiste partij van dit seizoen, waarbij Dekker uiteindelijk aan het langste eind trok. Onderweg naar de overwinning noteerde de Emmenaar 5 maximale scores tegenover 1 van de Assenaar. Nadat Dekker de voorsprong van 4-3 had gepakt maakte Lie Ten weer gelijk met een prachtige 15 - darter. In de 9e en beslissende leg stond Dekker na 9 pijlen op 126 maar miste. Lie Ten stond na 9 pijlen op 130 en mist hem nipt op de bull. Vervolgens miste Jan nog 83 op de bull en gaf Michael een kans op 25, na de singel 9 strak op het ijzer aan bij dubbel 8 en daarna dubbel 4. Jan kreeg eenzelfde kans op 25, singel 9 binnekant dubbel 8 en met zijn laatste pijl de dubbel 4 en de winst.

Wederom wordt Huizinga afgewisseld door Dekker als winnaar. Ondanks dat de strijd der titanen niet de finale was gaan de heren nog maar eens door met hun estafette wedstrijd.

Uitslagen 18 september

Verliezersronde:

Halve finales:
Allan - Rick Tapper 3-0
Willem-Bert Honebecke- Rob van Strien 2-3

Finale:
Allan - Rob van Strien 0-3

Winnaarsronde:

Kwart Finales:
Jan Dekker - Iwan Martens 3-0
Tharma Landman - Jonny de Vries 3-0
Peter Marissen - Richard Huizinga 1-3
Michael Lie Ten - Fokko de Wit 3-1

Halve Finales:
Jan Dekker - Tharma Landman 4-3
Richard Huizinga - Michael Lie Ten 2-4

Finale:
Jan Dekker - Michael Lie Ten 5-4

Hoogste finish:
167 Jan Dekker

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws