Sparidaans en Geeraerts winnaars Open St. Michielsgestel 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Sparidaans en Geeraerts winnaars Open St. Michielsgestel 2017

Sparidaans en Geeraerts winnaars Open St. Michielsgestel 2017

Op zaterdag 30 december werd er in Café-Zaal Overberg te St. Michielsgestel het jaarlijks terugkerend evenement Open St. Michielsgestel alweer voor de 7de keer georganiseerd. Dit vlotte en gezellige toernooi staat bij menig darter op zijn/haar agenda om als DE afsluiter gezien te worden. Door middel van poulesysteem met knock-out kan iedereen, beginnend darter tot en met professional, meerdere partijen gooien.

Om 13.00 werd met de poule partijen begonnen. Met maar liefst 201 heren en 26 ! dames werd begonnen op 28 banen die de organisatie had geplaatst in de zaal en het café ervoor. Wedstrijdleiding Leo Bakker en Anthony v.d. Lee alsmede Corry v.d. Lee gingen met volle bak aan de slag om alles in perfecte banen te leiden. Met deelnemers zoals Jeffrey Sparidaans, Jermaine Wattimena, Tony Martinez(Be) en Dick van Dijk waren er ook weer een paar grote namen naar St. Michielsgestel gekomen.

Om 16.15 werd er begonnen met de knock-out fases. In de poulewedstrijden zaten al diverse mooie en spannende partijen waar ook al wel de nodige verassingen konden worden genoteerd dus de knock-out stond wat te wachten. De meegereisde supporters konden door de mooie opstelling van de banen op diverse borden meekijken en vinger-likkend genieten van de vele moois om hun heen.

Bij de dames werd uiteindelijk de verliezaarsronde gewonnen door Jolanda van Roosmalen die Sonja de Vaan versloeg. De finale winnaarsronde bij de dames was het Kathy Geeraerts(Be) die haar halve finale van Jacqueline Jansen won moest opnemen tegen Marjolein Noijens. Deze won in de halve finale van Amy van Drunen. In een mooie finale was het Kathy Geeraerts (Be) die de titel won bij de dames.

De heren verliezaarsronde kende toch wel een enkele naam die je aan de winnaarskant zou terug verwachten maar door het poulesysteem en de verassingen werd alles door elkaar gegooid. René de Hoog haalde de finale door in de halve finale te sterk te zijn geweest voor Patrick Paerels en bij de laatste 8 Gerwin Spanjers. In de finale moest René het opnemen tegen Remy van Alebeek die in de halve finale Dhanesh Misier naar huis stuurde en bij de laatste 8 Tijs Guelen. In de finale liet toch de ervaring van René zien dat hij net een maatje te groot was voor Remy. René de Hoog wist deze dan ook overtuigend te winnen met 4-1.

Aan de winnaarskant waren er ook diverse verassingen in de knock-out. Bij de laatste 64 vlogen er al diverse gerenommeerde spelers uit waaronder Dick van Dijk, Levy Frauenfelder, Bjorn Fransen en Kevin Mast. Bij de laatste 32 waren het o.a. Davy v.d. Zande, Jordy Waalboer en Gijs v.d. Elzen die verloren. Genoeg verassingen dus. Bij de laatste 8 verloor het toernooi ook Tony Veenhof. Hij verloor in een prachtige pot van Jermaine Wattimena. De halve finales waren Jeffrey Sparidaans, won van Dave van Kersbalck, die het tegen Tony Martinez(Be) mocht opnemen. De Belg versloeg Martijn v.d. Berg hiervoor. Jeffrey speelde een zeer gedegen wedstrijd en won deze spannende pot met 4-2 waardoor hij zich plaatste voor de finale. In de andere halve finale stond Jermaine Wattimena na winst op Tonny Veenhof, tegenover local Erwin van Gool. Erwin versloeg Colin de Landsheer. In deze halve finale was het toch het geweld van Jermaine die de boventoon sloeg en met een 4-1 winst naar de finale ging. Finale: Jeffrey Sparidaans tegen Jermaine Wattimena. een mooie poster.

In de finale (20.10 uur) ging het vanaf het begin al hard tegen hard. diverse 140ers en 180ers werden genoteerd door Chris van Rossum (schrijver) Jeffrey pakte op een belangrijk moment een break en behield deze tot het einde. Jeffrey won deze super mooie pot met 5-2 van Jermaine. Open St. Michielsgestel had wederom een nieuwe winnaar. 7 edities met 7 verschillende winnaars. Jermaine Wattimena was hard op weg om het toernooi voor de 2de keer te winnen maar kwam net te kort tegen Jeffrey.

De organisatie mag spreken over een groot succes van deze editie van Open St. Michielsgestel. Mede met een fantastische wedstrijdtafel, 227 deelnemers, om 13.00 uur beginnen in poule met knock-out en om 20.30 uur gespeelde finales, alsmede over de gastvrijheid van Café-Zaal Overberg.

Organisatie, Rick van Roosmalen, Marcel van Pinxteren, Chris van Rossum, Jolanda van Roosmalen en Stefan van Pinxteren(Poster) wil iedereen hartelijk bedanken voor deze gezellige dag.

Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling toe en een sportief en gezond 2018 !!

Tot volgend jaar 30 december….. OPEN ST. MICHIELSGESTEL 2018 !!!

Tekst: organisatie

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws