DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Jeffrey Stigter winnaar van 10e HW Django Moneydarts 2017 | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Jeffrey Stigter winnaar van 10e HW Django Moneydarts 2017

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔07.december 2017 08:47:45
Jeffrey Stigter winnaar van 10e HW Django Moneydarts 2017

Woensdagavond 29 november was Café Merwehof te Dordrecht het decor van het jubileumtoernooi van de HW Django Moneydarts 2017. Met een gegarandeerde prijzenpot van €227,- en 29 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om klokslag 20:00 uur het startschot geven voor de poulefase, welke zou worden vervolgd met een winnaars- en verliezersronde.

Zoals wekelijkse het geval is, sprong er wederom 1 poule in het bijzonder bovenuit. Deze leverde uiteindelijk 3 finalisten op, waarvan Jeffrey Stigter en Maikel van Helden zich in de winnaarsronde lieten gelden en Wesley Plaisier en Alrik Nedermeijer genoegen moesten nemen met een plek in de verliezersronde.

Voor Alrik wilde het ook hier niet vlotten; hij verloor direct met 3-0 van Melvin van Hulst. Daarentegen wist Wesley zich wel te revancheren en haalde na overwinningen op Melissa van Puffelen (3-0), Lorenz van de Vlag (3-2) en Dennis Zijdemans (3-1) de finale van de verliezersronde.

Tegenstander hierin werd Nicolay van der Hoek. In de poule werkte hij maar liefst 15 legs af, waarvan maar 1 wedstrijd met 3-2 in zijn voordeel werd afgesloten. Hierdoor eindigde hij boven Carlos de Jong, maar onder Jeffrey Weiss en Dylan Sprangers. Ook in de knock-out haalde hij het maximale uit het spelformaat; na een bye werden Jaimy van Bavel (3-2) en Melvin van Hulst (3-2) aan de kant gezet.

Echter bleek Wesley in de finale een maatje te groot voor Nicolay, hetgeen ook naar voren kwam in de uitslag. Uiteindelijk was het Wesley Plaisier die met een 4-0 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:

Lorenz van de Vlag 2-3 Wesley Plaisier

Rob Zijderveld 0-3 Dennis Zijdemans

Nicolay van der Hoek 3-2 Jaimy van Bavel

Melvin van Hulst 3-1 Pascal Kerkhof

Halve finale:

Wesley Plaisier 3-1 Dennis Zijdemans

Nicolay van der Hoek 3-2 Melvin van Hulst

Finale:

Wesley Plaisier 4-0 Nicolay van der Hoek

In de winnaarsronde wisten, zoals gezegd, Jeffrey Stigter en Maikel van Helden een finaleplek af te dwingen. Waar Jeffrey korte metten maakte met Mike van Duivenbode (3-0), Willy van Casteren (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-2), schakelde Maikel op zijn beurt Michael Cohen (3-0), Stefano van Engelen (4-3) en Erik van Rijswijk (5-2) uit.

In de finale dus een onderonsje tussen de winnaar van de 9e editie, Jeffrey Stigter, en de runner-up van de 8e editie, Maikel van Helden. In de poulefase was het Jeffrey die aan het langste eind trok met een 3-1 overwinning, maar dit keer kende Maikel een betere start. Maikel nam snel een 2-1 voorsprong, maar Jeffrey boog deze achterstand weer net zo snel om. Binnen no-time stond het 5-2 in het voordeel van Jeffrey en wist Maikel op dat moment pas wat terug te doen door weer een leg bij te schrijven. Echter bleek dat het laatste wapenfeit van Maikel en kon Jeffrey met een 6-3 overwinning zijn tweede eindzege op rij bijschrijven op de 10e HW Django Moneydarts 2017 en mocht hij daarmee de rijkstgevulde enveloppe met €80,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:

Stefano van Engelen 3-4 Maikel van Helden

Nigel Dikhoff 2-4 Erik van Rijswijk

Willy van Casteren 2-4 Jeffrey Stigter

Patrick van den Boogaard 4-2 Berry Herks

Halve finale:

Maikel van Helden 5-2 Erik van Rijswijk

Jeffrey Stigter 5-2 Patrick van den Boogaard

Finale:

Maikel van Helden 3-6 Jeffrey Stigter

Daarnaast had Maikel met 4 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 135 uit handen kwam van Jeffrey Stigter. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in de verliezersronde.

Woensdagavond 6 december zal er in Café Merwehof te Dordrecht de 11e editie van de HW Django Moneydarts 2017 plaatsvinden. Naast het feit dat er weer €75,- klaar zal liggen voor de winnaar, zal deze avond in het teken staan van de sinterklaassferen. Voor alle deelnemers liggen er chocoladeletters klaar, ontvangen de beste dame en hoogste finish een leuk sinterklaaspakket en zullen er heerlijke schalen met kruidnoten en andere lekkernijen klaar staan voor alle aanwezige.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

18 Feb -Danny van Trijp winnaar 21e HW Django Moneydarts 2018

18 Feb -Nigel van Milligen winnaar 13e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

14 Feb -Mike van Duivenbode wint ook 20e HW Django Moneydarts 2018

07 Feb -Mike van Duivenbode winnaar 19e HW Django Moneydarts 2018

06 Feb -Van den Boogaard winnaar 11e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts