Jelle Klaassen winnaar 2e Open Spoc Wijhe, runner-up is Jan Dekker Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jelle Klaassen winnaar 2e Open Spoc Wijhe, runner-up is Jan Dekker

Jelle Klaassen winnaar 2e Open Spoc Wijhe, runner-up is Jan Dekker

Zaterdagmiddag 18 april vond in Grandcafe ’t Spoc het 2e Open Spoc Wijhe singletoernooi plaats. Nadat vrijdag al 84 koppels op het koppeltoernooi afkwamen, wisten vandaag 80 deelnemers het toernooi te bereiken. Ondanks het mooie weer, mocht de organisatie rekenen op een mooie opkomst. Vandaag werd er in ’t Spoc om de hoofdprijs van 600 euro gestreden.

Wederom hadden vele lokale en regionale deelnemers zich ingeschreven voor het 2e Open Spoc Wijhe single toernooi, maar ook singles van ver buiten Wijhe hadden zich voor dit toernooi aangemeld. Namen als Christian Kist, Jelle Klaassen, Kevin Voornhout en Jan Dekker stonden op de deelnemerlijst. Helaas kon titelverdediger Henk Dozeman uit Staphorst het niet redden om op tijd te zijn, dus er stond in ieder geval een nieuwe winnaar vast.

De 80 deelnemers gingen om 14.00 uur van start en werden verspreid over 20 poules. Vele 180’ers passeerden de revue en ook tijdens het single toernooi bleek het niveau zeer hoog te liggen. Het darten werd afgewisseld door even een rust momentje op het terras en hierbij te genieten van de volop aanwezige zon. Dit bleek een uitstekende combinatie te zijn tijdens het 2e Open Spoc Wijhe single toernooi.
In de verliezersronde ging de finale tussen Daniel Bakker en Stefan Rekers, dit werd een Nunspeets onderonsje. In een spannende finale ging Daniel Bakker er uiteindelijk met de winst vandoor. Met een 4-3 overwinning mocht hij de verliezersronde op zijn naam schrijven.

Aangekomen bij de halve finales in de winnaarsronde ging de strijd tussen Jan Dekker en Christian Kist. De andere halve finale ging tussen Jelle Klaassen en Patrick van Langen. Driespelers die op hoog internationaal niveau gooien en Patrick van Langen als lokale Wijhese trots. Beide finales werden helaas niet zo spannend, waar het publiek misschien op had gehoopt. Jan Dekker won vrij eenvoudig met 5-2 van Christian Kist, Jelle Klaassen walste over Patrick van Langen met 5-0 heen.

Het kon bijna niet anders of de finale moest een zeer mooie pot worden qua scores. Beide mannen hadden vandaag laten zien over een goede vorm te beschikken. Al vrij snel werd duidelijk dat Jelle er zeer graag met de hoofdprijs vandoor wou gaan. Het werd jammer genoeg niet de thriller waar we op hadden gehoopt, want Jelle wist de finale met 6-2 te winnen. Hierbij mag Jelle Klaassen zich de winnaar van het 2e OPENSPOCWIJHE single toernooi noemen. Hiermee verdient hij de hoofdprijs van 600 euro.

De hoogste finish van de dag ging naar Nathan Blokker uit Dronten, die met een 160 finish 100 euro wist te winnen. De halve dag stond de hoogste finish op naam van Tom Tuijnman uit Huizen, die zijn 1e toernooi allertijden gooide. Extra knap als je dan ook nog eens tegen Jelle Klaassen 157 weet uit te gooien.

Beste Wijhenaar tijdens het single toernooi werd Patrick van Langen, hij wist de halve finale te halen. De organisatie wil iedereen bedanken voor zijn komst en hoopt ze volgend jaar weer te zien bij de 3e editie van het OPENSPOCWIJHE. Graag willen we onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan ons darttoernooi, zonder de hulp van de sponsoren was het ons niet gelukt om dit toernooi te organiseren.

Winnaarsronde OPENSPOCWIJHE singletoernooi:

Laatste 16:
Jan Dekker – Kevin Voornhout 4-0
Peter Marissen – Nathan Blokker 4-2
Christian Kist – Dirjan uitden Bulten 4-1
Jan de Weerdt – Erik Jan Koetzier 4-1
Vincent Kamphuis – Chris Landman 4-2
Jelle Klaassen – Dirk Schenk 4-1
Patrick van Langen – Johan Vos 4-1
Achmad Ahmady – Gerben Den Hoed 4-1
Kwartfinales:

Jan Dekker – Peter Marissen 4-1
Christian Kist – Jan de Weerd 4-1
Jelle Klaassen – Vincent Kamphuis 4-0
Patrick van Langen – Achmad Ahmady 4-3

Halve finales:
Jan Dekker – Christian Kist 5-2
Jelle Klaassen – Patrick van Langen 5-0

Finale:
Jelle Klaassen – Jan Dekker 6-2

Verliezersronde OPENSPOCWIJHE singletoernooi:

Kwartfinales:
Stefan Rekers – Robbie Jonker 3-1
Dion de Vries – Bas Jonkman 3-2
Daniel Bakker – Kevin Welgraven 3-2
Stephan Hagendoorn - Jeff Visser 3-2

Halve finales:
Daniel Bakker – Stephan Hagedoorn 3-0
Stefan Rekers – Dion de Vries 3-2

Finale:
Daniel Bakker – Stefan Rekers 4-3

Fotografie: Jos Groen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws