Jermaine Wattimena gooit vijf 100+ finishes en wint 24e finaledag Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jermaine Wattimena gooit vijf 100+ finishes en wint 24e finaledag

Jermaine Wattimena gooit vijf 100+ finishes en wint 24e finaledag

De 24e editie van de Oranjebar Super Ranking zit er weer op. Afgelopen dinsdag stonden de zestien finalisten tegenover elkaar in een dubbel-KO toernooi om te bepalen wie er met welk prijzengeld naar huis zou gaan. Jermaine Wattimena groeide uit tot man van de dag door maar liefst vijf 100+ finishes en een flink aantal maximum scores op de juiste momenten te produceren waarmee hij liet zien op deze finaledag werkelijk de beste te zijn.

Jermaine wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door alle wedstrijden op weg hier naar toe te winnen. Zijn tegenstander in de finale werd uiteindelijk Yoeri Duister die zijn finaleplaats in de herkansing moest afdwingen in een wedstrijd tegen Davy van der Zande na eerder op de avond te hebben verloren. Dit betekende dat Yoeri twee maal zou moeten winnen van Jermaine en dat die op zijn beurt genoeg had aan een overwinning om de eindzege in de 24e OSR in de wacht te slepen.

De finale was er voor de toeschouwers weer een om van te smullen. Leg na leg ging het gelijk op tussen de twee kemphanen die eerder al verantwoordelijk waren voor zoveel zeges in de kwalificatiereeks van deze editie. Uiteindelijk was het Jermaine die de winnende dubbel in de negende leg wist te gooien en hiermee de eindzege en het prijzengeld van €200,= naar zich toe trok. Voor Yoeri restte de Runner Up plaats en de daaraan verbonden €75,= wat op zich toch lekker is meegenomen,

De eindstand die in de boeken gaat ziet er als volgt uit:
Winnaar Jermaine Wattimena
Runner Up Yoeri Duijster
3e plaats Davy van der Zande
4e plaats Oswin Streden
5e plaats Peter van den Broek - Levi Frauenfelder - Gian van Veen - Lincy Gloudemans

Aanstaande dinsdag 12 december 2017 wordt begonnen met de 1e kwalificatie dag van de 25e (jubileum) editie van de Oranjebar Super Ranking. Vanwege het jubileum zal het prijzengeld voor de drie best geëindigde spelers na 12 kwalificatie avonden worden verdubbeld en zullen de de nummers 1 t/m 6 geëindigde spelers op de finaledag een WildCard ontvangen om deel te nemen aan de TOP Players Competitie 2018/

Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws