Jermaine Wattimena pakt dagzege OSR ten koste van Duister Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jermaine Wattimena pakt dagzege OSR ten koste van Duister

Jermaine Wattimena pakt dagzege OSR ten koste van Duister

Op de vierde speeldag van de Oranjebar Super Ranking ging de strijd om de dagzege en ranking punten tussen twintig enthousiaste darters waaronder vijf dames. Bij de beste acht van de avond waren er dit keer geen dames meer over maar dat nam niet weg dat er toch een verassing viel te zien nadat het achttal Levi Frauenfelder, Gian van Veen, Paul Hendrix, Jermaine Wattimena, Kees Kuijt, Ruud Tuijtelaars, Oswin Streden en Yoeri Duijster was gereduceerd tot vier halve finalisten.

Jermaine moest het daarin opnemen tegen Levi die met 1-4 ten onder ging maar niet zonder een finke zak met geld die de inhoud vormde van de Mysterie Box die al weken gesloten en bijgevuld bleef. De andere halve finale ging tussen Yoeri en de verassende Kees die eveneens een 4-1 uitslag kende, in het voordeel van Yoeri.

Ook in de verliezersronde bereikten alleen heren de halve finale. Ruud Tijssen plaatste zich hierin via een 3-1 overwinning op Roy Leenders voor de troostfinale gevolgd door Tom Mulder die met 2-3 te sterk was voor Erik van Engeland. In de finale om de troostprijs bleek Ruud deze keer een maatje te groot voor Tom. Via een degelijke 4-1 overwinning ging de troostprijs opnieuw met Ruud mee naar huis.

De finale van het hoofdtoernooi werd niet het spektakel dat op basis van de namen van de finalisten kon worden verwacht. Jermaine Wattimena is in goede doen en moet zijn vorm bijna wekelijks bewijzen bij de diverse PDC evenementen. Yoeri Duijster daarentegen doet het dit seizoen rustiger aan en laat de internationale BDO evenementen even lopen omdat hij zijn aandacht en tijd anders moet besteden. Hierdoor was het niveauverschil in de finale simpelweg te groot wat ook bleek uit de 5-2 eindstand in het voordeel van Jermaine.

Uitslag kwalificatie dag 04: 1. Jermaine Wattimena 2. Yoeri Duijster 3. Kees Kuijt en Levi Frauenfelder.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 24 april 2018 wordt de tweede kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking 26 (met speciale jubileum prijzen) gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws