Jeugdspeler Gian van Veen grote winnaar 6e dag bij Oranjebar Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jeugdspeler Gian van Veen grote winnaar 6e dag bij Oranjebar

Jeugdspeler Gian van Veen grote winnaar 6e dag bij Oranjebar

Op de zesde speeldag van de 24e editie van de Oranjebar Super Ranking wist Gian van Veen eindelijk weer eens een finale te winnen. Hopelijk kan hij hier de moed uit putten om dit jaar vroeg in het zojuist gestarte te doen wat afgelopen jaar maar niet lukte; het winnen van een jeugdtoernooi wat beloond wordt met een deelnamebewijs aan de Winmau World Masters.

De gang naar de dag finale werd deze week ingezet door: Oswin Streden, Annemarie Linders, Gian van Veen, Lincy Gloudemans, Roland Stokmans, Peter van den Broek, Emrah Verspaget en Janos Malisana. Dit achttal werd uitgedund tot vier (Gian, Oswin, Roland en Peter) waarna de halve finales konden worden gespeeld. Hierin liet Gian al zien in goeden doen te zijn want hij declasseerde Roland met 4-1 en plaatste zich daarmee voor zijn eerste finale in de Oranjebar Super Ranking. Zijn tegenstander moest komen uit de wedstrijd tussen Peter en Oswin. Een saillant detail daarbij was dat Peter noch nooit van Oswin had gewonnen waardoor er dus voor Peter iets extra’s op het spel stond. De partij liep uit op een waar spektakel en ging over het maximale aantal legs waarvan Peter de laatste als eerste wist te finishen en de wedstrijd met 3-4 in zijn voordeel besliste.

Na een korte pauze was het dan tijd voor de finale tussen jong (Gian) en oudere jongere (Peter) in een best of 9 legs. Het verschil tussen beide spelers zat hem in de fitheid en de wil om te winnen. Waar Gian stond te stuiteren van de adrenaline en super geconcentreerd was om zijn eerste dagzege te winnen stond Peter nog nagenietend van zijn overwinning in de halve finale een beetje vermoeid ogend aan de oche. De jonge Gian nam de leiding en wist deze gedurende de hele wedstrijd te behouden voordat hij deze besliste met een 5-2 zege.

Uitslag kwalificatie dag 6; 1. Gian van Veen 2. Peter van den Broek 3. Oswin Streden en Roland Stokmans.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Dinsdag 24 oktober 2017 wordt de kwalificatiedag 7 van de Oranjebar Super Ranking 24 gespeeld. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws