Jimmy van Schie wint 2e ranking op rij in Rijen, Patrick Meeus tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jimmy van Schie wint 2e ranking op rij in Rijen, Patrick Meeus tweede

Afgelopen vrijdag 22 april werd in Cafe 't Rijens Vat de 16e ronde van de Rijense Dart Ranking gespeeld. Onder grote belangstelling was het met 26 deelnemers een knusse en gezellige bedoening. Met een sterk deelnemersveld werd er gestart in poules waar iedereen meteen vol aan de bak moest. Dit leverde in de poulefase al diverse mooie duels op.

Na de poulefase was het tijd voor de finalerondes, via knock out werd er flink gestreden om de felbegeerde plaatsen in de finale te bemachtigen. Zo was er in de halve finale van de verliezersronde een mooi onderling duel te vinden tussen Van Gool senior 'Kiske d'n Enveloppenlaaier' en Van Gool junior. In een heftige maar eerlijke strijd was het de leerling die de meester versloeg. In de finale van de verliezersronde trof Mark van Gool Francois van den Dungen aan die alles in de strijd gooide om de heerschappij van de Van Gooltjes in deze ronde te voorkomen. Francois slaagde hier met succes in en won zo de finale van de verliezersronde.

In de winnaarsronde zagen we een herhaling van de finale van de vorige ranking. Een vastbesloten Patrick Meeus en een groeiende Jimmy van Schie troffen elkaar wederom. De winst leek in eerste instantie met enige eenvoud naar Jimmy te gaan, echter Patrick herpakte zich keurig en wist door goed spel zichzelf in de wedstrijd te houden en terug te komen. Helaas was de inhaalslag te laat ingezet waardoor Jimmy wederom de finale won.

2e Mark van Gool

Met zo'n sterk deelnemersveld waren er genoeg hoge finishes en 180 scores om te noteren, maar een speler wist hier met kop en schouders boven uit te steken. Er is daarom een dubbele eervolle vermelding voor deze speler voor zowel de meeste 180 scores als de hoogste finish. Lang Lim wist maarliefst vijf keer de hoogste score te gooien en met zijn 150 finish is hij met recht de persoon die de eervolle vermeldingen mag opstrijken.

De volgende ranking zal op 6 mei in Sportcafe Rijen, ook als los toernooi is de ranking interessant om aan deel te nemen. Voor de spelers die ook voor de rankingstand spelen breken nu spannende tijden aan. Nog niets is beslist en met nog 3 rankings te gaan ligt alles nog open. Voor meer informative over speeldata en andere zaken kijk op www.rijensedartranking.nl of op facebook www.facebook.com/rijensedartranking