John Vlietland zegeviert wederom in Ouddorp, Wesley Plaisier runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

John Vlietland zegeviert wederom in Ouddorp, Wesley Plaisier runner-up

John Vlietland zegeviert wederom in Ouddorp, Wesley Plaisier runner-up

RCN Toppershoedje was afgelopen zaterdag het startpunt voor de gloednieuwe Shopdarts Masters. Een schitterende locatie waar we met trots 2 keer passeren in de ranking. Deze editie werd in ieder geval ondersteund door mooi weer. Zo dacht ook de latere winnaar er blijkbaar over, die deze zonnige lentedag aangreep voor een middagwandeling met een opvallend mooie tussenstop.

Koppeltoernooi
In poules werd er gestart met speltype 701. Hier kwamen mede dankzij het sterke deelnemersveld direct mooie confrontaties waarin gestreden werd voor een plek bij de beste 2. Nadat de tickets verdeeld waren kon de knock-out fase in zowel de winnaars- als de verliezers ronde van start gaan. In de kwartfinales van de verliezers ronde wonnen Carmen Wolf en Marian Levai hun partij, waardoor ze in de halve eindstrijd aan mochten leggen tegen Richard Broer en Ashwin Smitshoek. Aan de andere kant stoomden Gerard van Eck en Martin Olierook door en kwamen Sting-Ray van Emmerik en Ruud Elshout tegen. Uiteindelijk ging de eindzege in deze ronde naar Broer/Smitshoek die in de finale 3-1 afrekende met van Eck/Olierook.

In de winnaarsronde mochten Ferry Beijleveld en Jacky Lamers de halve finales gaan spelen, nadat ze hadden gewonnen van Ferry Wennekes en Hasan Unguc. Tegenstanders Alex den Breejen en Geert van Wageningen hadden net een spannende 3-2 achter de rug tegen Wesley Plaisier en Marco Flach. Aan de andere kant plaatsten Berry Herks en Nigel van Milligen zich voor de halve finale, waarin ze uit mochten komen tegen Jan 't Mannetje en John Kroeze. De winnaars van het koppeltoernooi werden Beijleveld/Lamers. Zij besloten hun partij in een 3-1 zege tegen Herks/van Milligen.
Singletoernooi

Ook hier werd gespeeld in een poulesysteem. Ditmaal speltype 501. Aan darten geen gebrek vandaag met 2 poulesystemen en ook nu was een plaats bij de beste 2 vereist om de winnaarsronde te behalen. In de verliezers ronde zagen we Geert van Wageningen in de halve finale uitkomen tegen Stephan Born. Aan de andere kant mochten Menno Bakker en Jan 't Mannetje uitvechten wie een plaats in de finale zou verdienen. Hierin werd een b.o. 7 gespeeld en gingen we all the way. Uiteindelijk was het Menno die deze dag zijn meerdere moest erkennen in Geert.

Als gezegd het deelnemersveld was ijzersterk. Wie had de beste vorm van de dag. Wesley Plaisier en Ferry Beijleveld gingen in een b.o. 7 uitmaken wie het finaleticket zou bemachtigen. Zo ook Berry Herks en John Vlietland. Laatst genoemde had door pech het koppeltoernooi die dag kunnen schrappen. Naast een mooie titel, zouden veel ranking punten in het singletoernooi hem dus extra goed van pas komen. Herks die een uitstekend toernooi heeft gespeeld zag zijn halve finale deze dag als eindstation. En zo won John Vlietland verdiend de 1e editie van Open Toppershoedje in de finale van Wesley Plaisier en pakte hij zijn 2e op eenvolgende zege in Ouddorp. Ditmaal dus niet op de fiets, maar zelfs lopend naar huis....

Extra
Gerard van Eck pakte met 160 de hoogste finish van de dag. De hoofdprijs in de loterij ging naar Gert-Jan de Gans. Hij won een RCN bungalow vakantie voor 6 personen. Beste dame van het toernooi werd Marjolein Bunk. In totaal werd 37 maal de maximale score genoteerd.

Naast het team van Shopdarts gaat speciale dank uit naar camping 't Toppershoedje en hun personeel. En natuurlijk alle darters en bezoekers deze dag. De volgende editie van Shopdarts Masters is op 2e Pinksterdag 25 mei. Dan maken we ons op voor de 2e editie van Open Timeless en spelen we wederom een koppel- en een single toernooi op 1 dag. Bekiijk hier alle info. Meld je aan via [email protected] en dart gezellig mee. Alle deelnemerslijsten, toernooi flyers en actuele standen zijn terug te vinden op www.shopdarts.nl en worden zo snel mogelijk bij gewerkt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws