Jordy Waalboer verslaat Leo Hendriks op zevende avond Schutskamp Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jordy Waalboer verslaat Leo Hendriks op zevende avond Schutskamp

Op dinsdag 18 oktober was Sportcafé de Schutskamp in Den Bosch was weer toneel van de zevende Poules Rankingavond van de vierde cyclus, dit is een cyclus van 10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats. De finaledag zal plaats gaan vinden op 15 november.

Afgelopen dinsdag hadden we een gemiddelde avond met een 27 tal darters, we zien na de piek van de zomerperiode met gemiddeld 35 deelnemers, de deelnemers aantallen terugzakken naar rond de 25 man.

De 27 spelers werden verdeeld vijf poules van 3 en drie poules van 4. Dit zorgde voor een snellere doorstroom in de knock-out. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee zich voor de winnaarsronde. De overige spelers van de poule gingen naar de verliezersronde.

In de halve finale winnaarsronde stonden bovenaan de sheet Jordy Waalboer en Quang van Elderen tegenover elkaar. Jordy nam een 3-1 voorsprong verzuimde om de wedstrijd met 4-1 naar zich toe te trekken en Quang vocht zich terug in de wedstrijd, 3-3. Echter, Quang miste een wedstrijdpijl en Jordy verzilverde zijn kans en won nipt met 4-3.

Aan de andere kant van de sheet stonden Leo Hendriks en Richard de Bie tegenover elkaar. Leo liep rap uit naar 3-1, echter de machine begon te haperen. En de wedstrijd op het bord ernaast herhaalde zich; Leo miste pijlen voor 4-1, Richard knokte terug, 3-3. Richard Mist vervolgens 1 pijl en Leo trekt de partij naar zich toe.

In de finale van de winnaarsronde stonden Jordy Waalboer en Leo Hendriks tegenover elkaar. Beide heren zaten bij elkaar in de poule, Leo wist die wedstrijd te winnen met 3-0. Dus Jordy had nog iets recht te zetten…

Leo wist direct de eerste leg te breken maar verzuimde het in de tweede leg om de voorsprong te verdubbelen, Jordy profiteerde en nadat hier en daar een dart gemist werd, stond het uiteindelijk 4-3 in het voordeel van Jordy. Leo miste zijn dubbel om in de wedstrijd te blijven en met dubbel 10 wist Jordy de zevende ranking avond op zijn naam te zetten.

In de finale van de verliezersronde stonden Roy Chambon en Niels Veldhuizen tegenover elkaar, beide heren hadden de ronde ervoor met duidelijke cijfers (3-1 en 3-0) van respectievelijk Jan Chambon en Peter de Jong gewonnen.

De finale zelf was een stuk spannender. Niels kwam 3-1 voor maar kon de partij niet binnen halen, Roy kwam terug tot 3-3. Uiteindelijk kon Niels de zevende en beslissende leg naar zich toe trekken en won de verliezersronde met 4-3.

Er werden in totaal dertien 180’ers gegooid. Leo Hendriks, Quang van Elderern, Richard de bie en Niels Veldhuizen hadden de meeste met elk 2 stuks.

Er vielen in totaal zestien 100+ finishes te noteren, waarbij Roy Chambon de hoogste had met 134.

De Mysterypot was niet gevallen! Nadat zes weken geleden €250,- was uitgekeerd, wist Peter de Jong drie weken geleden de gewenste 112 uit te gooien en won hiermee €63,50. Volgende week start de Mysterypot met €52,50.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €201,75 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de finaleavond aanstaande plaats vinden op 15 november. De volgende rankingavond is op dinsdagavond 25 oktober.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.