Jordy Waalboer wint 2e dinsdagranking op rij ten koste van Rico Dera Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jordy Waalboer wint 2e dinsdagranking op rij ten koste van Rico Dera

Jordy Waalboer wint 2e dinsdagranking op rij ten koste van Rico Dera

De Dinsdagavond Ranking was alweer toe aan de zevende ranking van de tiende cyclus. Het bleek wederom dat het een goed bezochte avond zou gaan worden. Er waren op deze Dinsdagavond Ranking in totaal 32 darters bij Sv CHC bijeengekomen. We hebben nu al vijf rankings 30+ darters op rij. De darters werden verdeeld, over de 8 banen, acht poules van vier. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde Rico Dera en Richard de Bie, beide heren waren scorend nogal kwakkelend. Alleen Richard had ook nog moeite met de dubbels. Gevolg was een 4-1 overwinning voor Rico.

De tweede halve finale ging tussen Jordy Waalboer en Tammo Kitselaar. Jordy was hierin duidelijk de bovenliggende partij en won 4-0.

De finale ging tussen Rico Dera en Jordy Waalboer. Rico wist Jordy te breken en kwam 3-1 voor, maar Jordy knokte zich terug tot 3-3 en hield vervolgens zijn eigen leg om 4-3 voor te komen. Rico won de achtste leg en bij 4-4 mocht Jordy de laatste leg beginnen. Jordy kwam hierin eerder op een dubbel en kon zo met 5-4 zijn tweede dinsdagavond ranking op rij winnen.

De finale van de verliezersronde ging tussen Peter de Jong en Toby Vossen. Toby had de ronde ervoor met 3-1 van Terry vd Dungen gewonnen, terwijl Peter nipt Peter Stolzenbach achter zich liet met 3-2. In de finale was Peter scorend beter en kon Toby niet goed bijblijven, hierdoor pakte Peter een comfortabele 4-1 overwinning.

Beste dames was Annemarie van Pouderooijen, zij was de enige aanwezige dames op deze avond en haalde de laatste 16 van de verliezersronde.

Hoogste finish was een mooie 170 finish van Jozef de Queljoe, hij werd gevolgd Ron Schouten die 158 uitgooide. Er werden in totaal twintig 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 155, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Jordy Waalboer met drie stuks. Hij werd gevolgd door Terry vd Dungen en Leo Hendriks die er elk twee gooide. In totaal werd er zestien keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van 543,00 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Om 23:20 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws