Jordy Waalboer wint eerste Schutskamp Ranking ten koste van Hendriks Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jordy Waalboer wint eerste Schutskamp Ranking ten koste van Hendriks

Jordy Waalboer wint eerste Schutskamp Ranking ten koste van Hendriks

Het nieuwe rankingseizoen van de zondag startte afgelopen zondag op 18 september met 30 darters. Gemiddeld is het bezoekersaantal tussen de 35 en 40 man, dus er kon gesproken worden van een rustige ranking.

Iets over twaalven werd deze editie van de zondag ranking gestart in zes poules van vier en twee poules van drie. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde werd een walk over; ferry van den Heuvel kon het goede spel van eerdere partijen niet doortrekken en Leo Hendriks was op stoom, 4-0.
De tweede halve finale was ook goed spannend te noemen, echter Randy Hendrick verzuimde het om met 4 pijlen 3-3 te maken, waarop Jordy Waalboer met 4-2 de partij naar zich toe trok.

In de finale nam Jordy rap het initiatief en stond de triples en zijn dubbels goed te raken. Leo verzuimde het om met 7 pijlen de tweede leg naar zich toe te trekken waarop Jordy ook de volgende leg pakte en 3-0 voorkwam. Leo kwam terug tot 4-2 maar kon vervolgens zijn eigen leg niet houden en verloor met 5-2.

In de verliezersronde Nick Lommers en Vincent Lamers uit gaan maken wie er met de buit vandoor zou gaan. Beide heren hadden daarvoor nipt met 3-2 gewonnen van respectievelijk Edwin van Goor en Joey Jansen. Een saillant detail was dat Nick Lommers als enige speler van de vierde divisie tussen drie eerste divisie spelers van het zelfde team als winnaar kwam boven drijven… In een spannende finale wist hij met 4-3 te winnen van Vincent Lamers.

Beste dame was Macy van den Hove, zij wist samen met Gaby door te dringen naar de tweede ronde in de verliezerskant.

Hoogste finish werd door Richard Doms gegooid met 111. In totaal werden er maar 3 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Jordy Waalboer met 5 stuks. In totaal werden er twaalf 180’s gegooid.

Om 17:00 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18:00 klaar te zijn ruim gehaald.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 23-10-2016 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12.00, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn.

Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl of op Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws