Jordy Waalboer wint eerste Zondag Ranking ten koste van Vossen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jordy Waalboer wint eerste Zondag Ranking ten koste van Vossen

Jordy Waalboer wint eerste Zondag Ranking ten koste van Vossen

Op zondag 17 september was het eindelijk zover; Na de finaledag in juli begon zondag alweer de 9e jaarlijkse cyclus van de Schutskamp Zondag Ranking.

We hadden afgelopen zondag 28 deelnemers die allen werden ingedeeld in zeven poules van vier. Zoals gewoonlijk plaatsten de bovenste twee mensen zich voor de winnaarsronde en de laatste twee zich voor de verliezersronde.

In de winnaarsronde stonden boven aan de sheet Edwin van Goor en Toby Vossen tegenover elkaar. Toby was in deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij; met 4-0 verwees hij Edwin naar een derde plaats.

De tweede halve finale ging tussen John Tolk en Jordy Waalboer. Ook in deze wedstrijd was een duidelijke winnaar. Met 4-0 werd John aan de kant geschoven door Jordy.

De finale van de winnaarsronde ging tussen dus tussen Jordy Waalboer en Toby Vossen. De laatste keer dat beide heren een finale speelden was er nog een beslissende leg nodig om Jordy tot winnaar te kronen. Nu was het echter anders, met maar liefst 5-0 werd Toby door Jordy naar een tweede plaats verwezen.

Michael Thomassen en Dennis van de Vossenberg mochten uitmaken mochten in de verliezersronde uit gaan maken wie de best of the rest zou worden. Dennis had de ronde ervoor met 3-1 gewonnen van Bennie van Herpen. Michael won de andere kant nipt van Ton Halberstadt met 3-2.
De finale was spannender dan degene van de winnaarsronde, maar uiteindelijk bleek Dennis met 4-2 de sterkste.

Er werden in totaal zeventien 180’ers gegooid. Toby Vossen en Nick Lommers hadden de meeste met 3 stuks.

Er vielen in totaal zeven 100+ finishes te noteren. Paul de Silva had de hoogste met 158, gevolgd door Tim Pennings met 126.

De volgende zondagranking zal zondag 22 oktober plaats gaan vinden. Inschrijven wederom tot 11:55. Kosten €5,- pp incl. 1 gratis consumptie.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Leo Hendriks of Martin Sluijter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws