Jordy Waalboer wint finaleavond dinsdagranking, Engelen 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jordy Waalboer wint finaleavond dinsdagranking, Engelen 2e

Op dinsdagavond 7 november was het zover; de finaleavond van de achtste cyclus kon gespeeld gaan worden. 16 darters waren op basis van de ranglijst uitgenodigd en waren allen aanwezig, hierdoor hoefde de aanwezige reserve Annemarie niet mee te gooien.

De zestien heren die waren geplaatst werden verdeeld in vier poules van vier. De nummers een en twee van elke poule plaatsten zich voor de winnaarsronde, de overige spelers moesten genoegen nemen met een plek in de verliezersronde.

De heren die zich na de poule hadden geplaatst waren de volgende; Jordy Waalboer, Dimitry Holowacky, Ferry vd Heuvel, Kevin den Ouden, Leo Hendriks, Dimitry van Boxel, Dennis Engelen en Tim Pennings.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Jordy Waalboer en Kevin den Ouden. Dit was een wedstrijd die tot het gaatje ging; Kevin mistte een matchdart voor 4-2, Jordy maakte 3-3. De laatste leg mocht Kevin beginnen en begon sterk met 140, 125. Jordy bleef echter bij, en terwijl Kevin de triple niet meer kon vinden ging Jordy door, won zo terecht de laatste leg en kon zich op gaan maken voor de finale.

De tweede halve finale ging tussen Dennis Engelen en Leo Hendriks. Deze wedstrijd was eenzijdig te noemen; Dennis gooide sterk en Leo heel de dag al niet. Hij kreeg nog 3 pijlen om 2-1 terug te breken, maar deze werden niet verzilverd. Dennis gooide uit en win vervolgens ook de vierde leg. Hij wandelde met een comfortabele 4-0 overwinning de finale in.

De finale werd er een om de vingers bij af te likken; Dennis kwam 1-0 voor, Jordy gooit vervolgens 156 uit om 1-1 te maken. Dennis komt 2-1 voor, Jordy gooit 133 uit om 2-2 te maken. Hiermee was het verzet van Dennis Engelen wel gebroken, hij won nog wel een leg. Maar dit was niet voldoende om Jordy Waalboer van een 5-3 overwinning af te houden die hiermee zijn eerste Finaleavond van de dinsdagranking wist te winnen.

Na Leo Hendriks (3x), Ron Schouten (2x), Kevin Mast en Dennis vd Steen is Jordy Waalboer de vierde darter die de Finaleavond van de dinsdagranking op zijn naam schrijft.

Uiteraard streden de overige spelers in de verliezersronde voor wat ze waard waren. De spelers die zich hiervoor geplaatst hadden, waren; Jan Chambon, Toby Vossen, Jeffrey Roos, Terry vd Dungen, Dennis vd Vossenberg, Roy Chambon, Niels Veldhuizen en Roy Meyer.

De finale is de verliezersronde ging tussen Toby Vossen en Roy Chambon. Toby versloeg de ronde ervoor Jeffrey Roos met 3-1 terwijl Roy met dezelfde cijfers Niels Veldhuijzen versloeg.
De finale leek wel een kopie van de halve finales; Roy was scherper op zijn punten en dubbels, en kon zo een comfortabele 4-1 zege boeken en zo de verliezersronde van de dinsdagavondranking naar zich toe trekken.

Er werden deze cyclus in totaal 101 180’ers gegooid waarin Leo Hendriks de meeste had met 18 stuks.
Er werden in totaal 71 100+finishes gegooid, Kevin den Ouden had de hoogste met 167. Terwijl Jordy Waalboer de meeste had met 10 stuks.

Er werd in totaal 203 keer deelgenomen aan deze ranking, een gemiddelde van 20,3 deelnemers per avond. 31 verschillende darters waren hiervoor verantwoordelijk.

De volgende cyclus zal op dinsdagavond 14 november om 19:30 aan gaan vangen. Dit behelst weer een cyclus van 10 rankingavonden en een finaleavond.

De mysterypot start op 232 euro, terwijl de 9 darter pot al boven de 425 euro staat.

Eenieder is welkom, en wie zal de opvolger van Jordy Waalboer worden? Of zal hij zelf de titel prolongeren?