Kevin Mast wint vijfde Dinsdagranking ten koste van Den Ouden Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kevin Mast wint vijfde Dinsdagranking ten koste van Den Ouden

Kevin Mast wint vijfde Dinsdagranking ten koste van Den Ouden

Afgelopen dinsdagavond 26 september was het alweer tijd voor de vijfde rankingavond van de achtste cyclus. 22 darters hadden hun weg gevonden naar de Schutskamp, deze werden verdeeld in 2 poules van vijf en 3 van vier. Zoals gewoonlijk plaatsten de eerste twee darters van de poules, en de nummers drie van de poules van vijf, zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten in de verliezersronde uitmaken wie the Best of the Rest werd.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tot het gaatje; Toby Vossenen Kevin den Ouden maakten er een triller van. De wedstrijd ging gelijk op, geen van beide mannen kwam ver op voorsprong en bij een 3-3 stand was het Kevin die met een 94 finish de overwinning pakte.

De tweede halve finale was niet minder spannend; Leo Hendriks kwam rap 3-1 voor en miste een pijl voor een 4-1 overwinning. Kevin Mast kwam vervolgens sterk terug, mede door twee keer met 180 te starten kwam hij op 3-3. Leo miste vervolgens drie pijlen voor de wedstrijd en Kevin maakte het beheerst af en won zo de partij met 4-3 na 1-3 achter gestaan te hebben.

Zo spannend als de halve finales waren, zo eenzijdig was de finale. Kevin den Ouden leek leeg te zijn en Kevin Mast ging door waar hij was gebleven; triples en dubbels gooien. Bij een 3-0 achterstand kreeg den Ouden een pijl op de dubbel, deze werd niet verzilverd. Vervolgens kon hij niet meer voorkomen dat Mast met een 5-0 overwinning de vijfde ranking pakte.

De finale van de verliezersronde ging tussen Tim Pennings en Dennis Engelen. Dennis was de ronde ervoor met duidelijke cijfers (3-0) te sterk voor Terry Van Den Dungen, terwijl Tim met 3-1 van Roy Muurmans won.
In de finale weerde Tim zich dapper, maar kon niet voorkomen dat Dennis met 4-2 de overwinning pakte.

Er werd in totaal tien keer 180 gegooid, Leo Hendriksen Kevin Mast hadden beide de meeste met 3 stuks.
Tevens werden er acht 100+ finishes gegooid. Dennis van de Vossenberg had de hoogste met 139, gevolgd door Kevin Mast die 121 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Dit betekent dat de pot van 151,75 euro meegaat naar de volgende dinsdag en daar weer verder wordt aangevuld. Tevens wist niemand een 9 darter te produceren waardoor deze pot van 401,50 euro mee gaat naar de volgende dinsdag en daar weer verder wordt aangevuld.

De volgende ranking vindt plaats op dinsdagavond 3 oktober. Inschrijven is tot 19:30, voor 6 euro met een gratis consumptie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws