Kevin den Ouden wint eerste dinsdagranking van Quang van Elderen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kevin den Ouden wint eerste dinsdagranking van Quang van Elderen

Op dinsdagavond 14 november was het alweer tijd voor de start van de negende dinsdagavondranking. Een aantal vaste darters kon helaas niet komen door andere verplichtingen, en dat was direct te merken; met 17 darters werd er gestart aan de eerste ranking van de nieuwe cyclus.

Er werd gestart in 3 poules van drie en 2 poules van vier. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige spelers mochten uit gaan maken wie de kampioen zou worden van de troostronde.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde wist Kevin den Ouden met duidelijke cijfers te winnen van Dimitry Holowacky. De uitslag was dan ook 4-0.

De tweede halve finale in de winnaarsronde ging tussen Peter de Jong en Quang van Elderen. Laatst genoemde had de ronde ervoor met 4-3 gewonnen van regerend ranking kampioen Jordy Waalboer. In de halve finale liet Quang zijn vorm zien en stroomde met een 4-2 overwinning de finale in.

De finale van de winnaarsronde ging dus tussen Kevin den Ouden en Quang van Elderen. De partij werd redelijk verdeeld. Echter, uiteindelijk was het Kevin den Ouden die de break kon plaatsen en zo de eerste ranking van de nieuwe cyclus met 5-3 op zijn naam schreef.

De finale in de verliezersronde werd gespeeld door Dennis vd Vossenberg en Terry vd Dungen. Beide heren wisten de halve finale nipt te winnen (3-2) van respectievelijk Peter Stolzenbach en Jan Chambon.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Terry vd Dungen die de partij met 4-2 naar zich toe trok.

Er werd in totaal negen keer 180 gegooid, Jan Cgambon had de meeste met 3 stuks en bleef hiermee Kevin den Ouden voor, die er twee gooide.

Er werden zes 100+ finishes gegooid. Quang van Elderen had de hoogste met 133. Hij bleef hiermee nipt Roy Chambon voor die 130 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Dat betekend dat de mystery pot volgende week op het maximum van 250 euro zal staan.

De negen darter was ook niet gegooid. De pot van meer dan 400 euro gaat dan ook mee naar de volgende ranking.

De volgende ranking zal op dinsdagavond 21 november om 19:30 plaats gaan vinden. Inschrijving bedraagt 6 euro, inclusief een gratis consumptie. Graag tot dan.

Tekst en foto: Leo Hendriks