KiKa feest en dartsweekend komt eraan op 12 en 13 april aanstaande Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

KiKa feest en dartsweekend komt eraan op 12 en 13 april aanstaande

KiKa feest en dartsweekend komt eraan op 12 en 13 april aanstaande

Vijf jaar geleden kreeg John de Nijs uit Dinteloord het idee om zijn geliefde dartssport te koppelen aan KiKa. Vanaf dat moment zet Darts Forever tal van activiteiten op om geld in te zamelen voor het goede doel. Met succes. Zo mocht vorig jaar de Moerdijkse burgemeester Jac Klijs namens KiKa een cheque van10.000 euro in ontvangst nemen. In het weekend van 12 en 13 april viert Darts Forever het eerste lustrum met een kindermiddag, feestavond en jubileumtoernooi.

Het dartsevenement Open Willemstad strijkt normaal gesproken neer in Paviljoen Irene. Speciaal voor het jubileum van Darts Forever wordt uitgeweken naar een feesttent aan de Lantaarndijk, op de nieuwe parkeerplaats tegenover Jachthaven De Batterij.

Kinderen
De festiviteiten beginnen zaterdag 12 april met een kindermiddag. “KiKa is een organisatie die zich inzet om kinderkanker uit de wereld te helpen. Daarom vinden we het belangrijk om tijdens ons jubileum iets voor kinderen te doen. Dankzij sponsors en vrijwilligers is dat een groots opgezette kindermiddag geworden met gratis toegang”, legt John uit. Het evenement heeft een hoog Fijnaarts gehalte gekregen. “We zijn heel blij dat Lisa, Amy & Shelley niet alleen optreden, maar ook de hele middag presenteren. De Fijnaartse meiden zijn vooral bij kinderen ontzettend populair.” Naast het bekende trio verzorgen ook leerlingen van Ballet & Dansschool Caroline uit Heijningen twee optredens. Zij dansen enkele onderdelen uit de show Cirque du Caroline.

Hollands Gloren en Kiddo Kleding verzorgen een kindermodeshow en goochelaar Tobias is van de partij. Als het weer het toelaat kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding een rondvaart maken met de reddingsbrigade. Zij kunnen zich ook laten schminken door het Schminkpaleis uit Fijnaart, een glittertatoo laten zetten, cupcakes maken bij de stand van Camping Bovensluis, een creatieve workshop van Fort Sabina en zich uitleven op een springkussen. Maar ook DOK-kappers is aanwezig met leuke hairextensions, er zijn suikerspinnen, snoepgoed en speelgoed van ’t Snoepke en attenties van Beemster kaas. De dj’s Kevlar en Tjex zorgen voor de nodige beats.

Booming Piano’s
Zaterdagavond barst in de tent het feest los met de Booming Piano’s en Après Ski DJ Mark. De feestavond is opgezet in samenwerking met de horecabedrijven El Miguel en Restaurant Bellevue. De kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en € 15,- aan de zaal. “Van elke verkochte kaart gaat € 2,50 maar KiKa. Ik hoop op een lekkere volle tent. Niet alleen voor de gezelligheid, maar vooral voor KiKa”, vertelt John.

Open Willemstad
De dartsliefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen tijdens de 6e open Willemstad. “Drie jaar geleden zijn wij gevraagd de organisatie op ons te nemen. Het toernooi is toen weer helemaal opgebloeid. Ook dit jaar zitten we met 128 heren weer helemaal vol. Er kan alleen nog worden ingeschreven voor de reservelijst bij de heren mocht je dat willen informeer dan eerst naar de organisatie [email protected]. Momenteel staan er nog geen deelnemers op de reservelijst, gezien de laatste jaren zijn er altijd deelnemers die niet op komen dagen dus laat het weten als je naar Willemstad wil komen en maak je een groete kans om nog mee te mogen doen.

Bij de dames hebben we nog wel ruimte dus dames schrijf je in het kan nog steeds. Grote trekpleisters zijn de Britten Tony O’Shea, Darryl Fitton en Gary Robson, de winnaar van vorig jaar. Mastercaller Jacques Nieuwlaat hoopt weer vaak ‘one hundred and eighty’ in de microfoon te kunnen schreeuwen. De ambassadeur van Darts Forever is tegenwoordig vaak te horen bij RTL7. Het toernooi begint om 12.00 uur met de poulewedstrijden. De uiteindelijke finale wordt rond 19.00 uur verwacht.

KiKa
John de Nijs hoopt beide dagen op veel publiek. “Het moet vooral gezellig worden. En als we dan ook nog eens een vette cheque aan KiKa kunnen overhandigen, dan zijn we helemaal gelukkig”, besluit hij met een grote glimlach. Voor de cheque uitreiking word nog een geschikte datum gezocht dat zal iets later in het jaar worden maar houden u daar van op de hoogte, maar zal zeker in Willemstad plaats gaan vinden.

Jubileumweekend Darts Forever, Lantaarndijk 4 in Willemstad, zaterdag 12 april 12.00-18.00 uur: kindermiddag; 20.00-01.00 uur: feestavond; zondag 13 april 12.00 uur: 6e Open Willemstad.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws