Huybrechts pakt dubbel Open d'n Beer, koppels met De Decker Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Huybrechts pakt dubbel Open d'n Beer, koppels met De Decker

Huybrechts pakt dubbel Open d'n Beer, koppels met De Decker

Woensdag 27 december vond traditioneel het Open d'n Beer plaats in biercafé-feestzaal d'n Beer te Rosmalen. Dit jaar werd ervoor gekozen om op de woensdag te beginnen met een koppeltoernooi in de middag en 's avonds een singeltoernooi te organiseren. De twee finalisten van het singeltoernooi kregen een gratis deelname aan de High roller in d'n Beer die donderdag 28 december plaatsvindt, waar de winnaar de volle prijzenpot van minstens € 1000,- meeneemt en het inschrijfgeld € 50,- bedraagt.

Verschillende topspelers uit Nederland en Belgie hadden de weg naar d'n Beer gevonden, waaronder PDC WK deelnemer Kim Huybrechts, Lakesidedeelnemer Willem Mandigers, die overigens enkel het koppeltoernooi meedeed, de Belgische talenten Mike de Decker en Brian Raman en Bjorn Fransen, die uitkomt voor het Hemeco Pro Darts Team.

Kim Huybrechts en Mike de Decker kregen op weg naar de finale enkel enige tegenstand van Donny Trouwborst en Anoop Ramdajal in de kwartfinale (4-2). In de finale troffen zij Brian Raman en Glenn Desmedt, die hun halve finale met 4-2 wisten te winnen van Bjorn Fransen en René de Hoog. Hierdoor kregen we een volledig Belgische finale, waar Kim Huybrechts en Mike de Decker een maatje te groot waren voor hun landgenoten Brian Raman en Glenn Desmedt. Ze wonnen mede door een 19- en 21-darter (vanaf 701, red.) met 4-0 en haalden een gemiddelde van 95,59.

Bij het singeltoernooi deden ook talenten als Gian van Veen en Nico Blum, die voor dit toernooi uit Duitsland was gekomen, maar verrassend bij de laatste 32 al sneuvelde tegen Roy van de Griendt. Ook bij de singels kwamen dezelfde namen boven drijven en domineerde België dit toernooi. Immers stonden drie van de vier koppelfinalisten in de halve finale: Kim Huybrechts, Mike de Decker en Brian Raman. Bjorn Fransen stond hier als enige overgebleven Nederlander tussen. Hij moest in de halve finale echter met 4-1 zijn meerdere erkennen in Brian Raman. De andere halve finale ging met 4-2 naar Kim Huybrechts ten koste van zijn koppelmaat Mike de Decker. Degenen die nog waren gebleven kregen een mooie pot voorgeschoteld. Kim gooide een 14-darter voor 2-2 om vervolgens via twee 13-darters uit te lopen tot 4-2 en de cruciale break te forceren. Brian finishte nog 104 om terug te komen tot 3-4, maar moest ook in deze finale zijn meerdere erkennen in Kim Huybrechts die met 5-3 won. Kim haalde hierin een gemiddelde van 104,18, terwijl Brian Raman op een gemiddelde van 89,54 eindigde.

Koppeltoernooi
Kwartfinale
Maikel van den Aker / Frank Spierings - Erwin van Gool / Mark van der Steen 4-3
Kim Huybrechts / Mike de Decker - Donny Trouwborst / Anoop Ramdajal 4-2
Bjorn Fransen / René de Hoog - Ronny van Dooren / Remco Sebregts 4-0
Brian Raman / Glenn Desmedt - Richard van Zijtveld / Leo Hendriks 4-1

Halve finale
Kim Huybrechts / Mike de Decker - Maikel van den Aker / Frank Spierings 4-0
Brian Raman / Glenn Desmedt - Bjorn Fransen / René de Hoog 4-2

Finale
Kim Huybrechts / Mike de Decker (95,59) - Brian Raman / Glenn Desmedt (74,00) 4-0

Finale verliezersronde
Dimitri Holowacki / Sylvano de Bie - Rick van de Wijngaard / Peter Tolboom 3-0

Singeltoernooi
Laatste 16
Mike de Decker - Niels Veldhuizen 3-1
Gaston Meunier - Gian van Veen 3-0
Dana Verhaegen - Richard de Bie 3-1
Kim Huybrechts - Dennis Engelen 3-0
Brian Raman - Maikel van den Aker 3-0
Roy van de Griendt - Marcel van Pinxteren 3-2
Leo Hendriks - Lars Plaisier 3-2
Bjorn Fransen - Dimitri Holowacki 3-1

Kwartfinale
Mike de Decker - Gaston Meunier 4-1
Kim Huybrechts - Dana Verhaegen 4-0
Brian Raman - Roy van de Griendt 4-3
Bjorn Fransen - Leo Hendriks 4-3

Halve finale
Kim Huybrechts - Mike de Decker 4-2
Brian Raman - Bjorn Fransen 4-1

Finale
Kim Huybrechts (104,18) - Brian Raman (89,54) 5-0
Degenen die nog waren gebleven kregen een mooie pot voorgeschoteld. Kim gooide een 14-darter voor 2-2 om vervolgens via twee 13-darters uit te lopen tot 4-2 en de cruciale break te forceren. Brian finishte nog 104 om terug te komen tot 3-4, maar moest ook in deze finale zijn meerdere erkennen in Kim Huybrechts die met 5-3 won.

Finale verliezersronde
Brent Plaisier - Luc Wright 3-1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws