Kremer 6 bereikt kwartfinale Nederlandse Kampioenschappen Nijkerk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kremer 6 bereikt kwartfinale Nederlandse Kampioenschappen Nijkerk

Kremer 6 bereikt kwartfinale Nederlandse Kampioenschappen Nijkerk

Op zaterdag 27 juni mocht het dartsteam van Kremer 6 aantreden voor de Nederlandse Kampioenschappen voor 3e divisie teams te Nijkerk. Deze dag waren alle kampioenen( 2e/3e/4e divisie) van alle dartsbonden binnen de NDB aanwezig in de sporthal de Corlear. Ook Kremer 6 uitkomende voor de DVO mocht hieraan meedoen omdat ze een week daarvoor het kampioenschap gewonnen hadden in het Twentse Ros te Hengelo. Het team bestaande uit captain Dinand Kist, Marcel Schuurs, Marco Millekamp, Bennie Davenschot en Ronnie Roelofs verzamelden zich 's ochtends bij cafe Kremer samen met wat supporters :Jacob en Karin Brink, Anja Dekker en Peter Knol om tegen 9.00 te vertrekken richting Nijkerk.

Om 10.30 kwamen ze aan en moesten ze zich melden bij de wedstrijdtafel. Er waren 23 dartsbonden aanwezig bij de 3e divisie en Kremer 6 moest in een poule van 4 afrekenen met de dartbonden DORA (Darts Organisatie Regio Amsterdam), DID (Darts in Delft) en de PDB (Peelland Darts Bond). Er waren 2 poules van 4 en 5 poules van 3. Gespeeld werd erin 4 singles (501/5) 2 koppels (501/3) en een teamgame 701. Alle poulewinnaars gingen door met 1 beste nr 2. De 1ste wedstrijd moest Kremer 6 aantreden tegen PDB . Kremer 6 begon met de volgende opstellingBennie/Ronnie/Marcel en Dinand.

Bennie/Ronnie/Marcel wonnen hun single met 3-1 en Dinand verloor met 3-0 zijn partij. Daarna volgden de 2 koppels: Marcel/Dinand wonnen met 2-0 en Bennie/Ronnie verloren met 2-1. De teamgame werd ook gewonnen en zodoende werd het een mooie 5-2 overwinning voor Kremer 6. De 2e wedstrijd moest men spelen tegen DORA (zij hadden hun 1ste partij ook gewonnen) en hier was de opstelling Bennie/Ronnie/Marcel/Marco.

Hier wist alleen Marcel zijn single te pakken 3-0 winst. Bennie verloor met 3-2, Ronnie en Marco met 3-1. In de koppels wisten Ronnie/Bennie met 2-0 te winnen maar helaas verloren Marcel/Marco met 2-0. De teamgame ging ook helaas verloren en werd dus deze wedstrijd verloren met 5-2. Om nog kans te houden om door te gaan als beste nr 2 moest er ruim gewonnen worden van DID. In deze wedstrijd was de opstelling Bennie/Ronnie/Dinand en Marcel. Hier wisten Bennie, Ronnie en Dinand hun tegenstander te verslaan met 3-0. Marcel verloor met 3-2. In de koppels kwam Marco erin voor Ronnie en dat was een goede beslissing want Marco/Bennie wonnen hun koppel met 2-0. Dinand/Marcel verloren helaas.

De teamgame werd wel weer gewonnen en werd de uitslag 5-2.

Nu was het afwachten of Kremer 6 als beste nr 2 door zou gaan. Dinand ging naar de wedstrijdtafel en vroeg of ze doorgingen. Men vertelde dat wij niet door waren. Wij stonden op het punt om te vertrekken kwam de heer Martin Dekker van de NDB naar ons toe en zei dat we nog effe moesten blijven want de puntentelling moest op nieuw gedaan worden. Er waren 4 teams met 12 punten en er moesten de legs geteld worden onderling. En ja hoor Kremer 6 kwam hier als winnaar uit en werd dus de beste nr 2, het verschil 1 leg.

Wij natuurlijk blij en we gingen ons voorbereiden op onze kwartfinale wedstrijd en dat werd het team van de Sallandse Darts Bond (SDC). Helaas konden we niet het darts laten zien wat we in de poule speelden en verloren wij alle 4 de singles met 3-1. Ronnie/Marcel/Dinand/Bennie. 4-0 verlies . Toch konden wij als Kremer 6 terugkijken op een fantastisch seizoen met het kampioenschap in de 3e div, het algeheel kampioenschap 3e div DVO en een kwartfinale plaats op het Nederlands Kampioenschap 3e divisie.

Als afsluiting zijn wij met het team s'avonds naar Preston Palace geweest in Almelo en werd dit seizoen waardig afgesloten. Vanaf september gaan we de strijd aan in de 2e divisie en doen dit samen met onze 2 aanwinsten Jacob Brink en Michael Roelofs.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws