Kyana Frauenfelder wint Open Reek tussen de 'grote dames' Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Kyana Frauenfelder wint Open Reek tussen de 'grote dames'

Kyana Frauenfelder wint Open Reek tussen de 'grote dames'

Traditioneel op de dag na kerstmis wordt altijd de Open Reek gespeeld, dus ook dit jaar. In de schitterende zaal van het Wapen van Reek stonden de borden klaar voor maar liefst 155 darters, waarvan 16 dames.

Het verslag voor de heren volgt later, dus eerst de damesronde: In vier poules van 4 streden ze om een plekje in de winnaarsronde en verliezersronde. Omdat er precies 16 dames meededen, stonden ze gelijk in de kwartfinales van beide rondes.

Aan de verliezerskant kwam Elza van Geffen in de finale door de wedstrijden tegen haar teamgenoten te winnen. Eerst won ze van Nynke Hendriks met 2-1 en in de halve finale van Mieke Hermans met 3-1.

De andere finaliste werd Monika Van Malsen Bakalarczyk, die Kelly van Stiphout met 2-0 en Bo Kempkes met 3-0 tegenhield.

Beide dames waren elkaar in de poule ook al tegengekomen en daar bleek Monika de sterkste van de twee. Op het podium werd Elza echter luid aangemoedigd door haar teamgenoten en kon met hun steun in de finale revanche nemen door met 4-1 te zegevieren.

Aan de winnaarskant werd de finale gespeeld tussen Lincy Gloudemans, die via Michelle Verberk (3-1) en Wilke Van Engelen-Heinemans (4-3) naar het podium kwam. Haar tegenstandster werd de jongste van de deelneemsters en niet de minste Kyana Frauenfelder overwon Indy van Oort (3-0) en Jolanda Van Roosmalen Van Esch (4-0) om haar plekje voor de finale te bemachtigen.

De twee dames maakten er een goede finale van, maar het werd al snel duidelijk dat Kyana steeds net iets betere punten wist te gooien dan Lincy. Als de dubbels dan ook nog eens vrij snel gevonden worden, dan kan het snel gaan. Lincy wist nog wel één leg te winnen, maar Kyana pakte er 5, en dan ben je terecht de winnaar van de titel "Open Reek 2017 dames".

PS. Kyana was ook de enige dame die vandaag een 180 wist te gooien.

Tekst: Leo Bakker

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws