Laatste 3 kwartfinalisten zijn bekend bij de Krembassy 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Laatste 3 kwartfinalisten zijn bekend bij de Krembassy 2017

Op vrijdagavond 14 juli zat de tribune en het cafe weer lekker vol met toeschouwers om te gaan kijken naar de laatste 3 wedstrijden van de laatste 16. Ook de titelverdediger Cor Zorgdrager speelt dan. De walkon girls waren ook weer aanwezig Danielle Gerrits, Joyca Zorgdrager en Angelique Schutte . De schrijvers deze avond waren Bennie Gerrits, Andre Vos, Klaas Veneberg en Christian ter Halle.

Om 19.30 kondigde Dinand de 1ste wedstrijd die tussen Dennie Olde Kalter uit Hengelo en Henri Smit uit Enter. Dit werd een hoogstaande en spannende wedstrijd. In de 1e set nam Henri een 2-0 voorsprong doordat hij 100 en 106 uitgooit, Dennie maakt er 2-1 van met d20, maar Henri wist de set te pakken door ook d20 te gooien, 3-1. In de 2e set was Dennie die deze met 3-0 won ook dankzij een 13 darter. De 3e set was het 1-0 Henri met een 17 darter, 1-1 met een 86 finish, Henri pakt leg 3 met een 94 finish, maar Dennie maakte er weer 2-2 van met een 16 darter. Toch was het Henri die de set pakte met een 17 darter. 3-2. De 4e set ging weer naar Dennie die in deze set een 18 en een 17 darter gooide, hij won de set met 3-1. De 5e set ging heel gemakkelijk naar Dennie met 3-0 en had nu nog maar 1 set nodig voor de overwinning. Hier dacht Henri anders over en in een spannende 6e set was het Henri die deze won . 1-0 in 16 darts Henri, 2-0 Henri, Dennie komt terug tot 2-2, maar in leg 5 gooit Henri een 180 en een 174 om deze leg te pakken. Het stond nu 3-3 in sets. De 7e set mocht Henri beginnen en hij kwam met 1-0 voor, de 2e leg kreeg Henri kansen maar toch was Dennie die er 1-1 van maakte. Dennie zette dit door en won de wedstrijd met een 13 en 14 darter en plaatste zich bij de laatste 8 van dit toernooi. Henri gooide 2x 180, Dennie gooide 3x 180.

De 2e partij waren het Eddy Fokke uit Almelo die het opnam tegen Sander Koninenbelt uit Nijverdal. Sander gooide in zijn vorige wedstrijd een fantastische partij. Nu begon hij ook goed en wist hij de 1ste set te pakken met 3-1 . Eddy wist set 2 te pakken ook dankzij een 18 en 19 darter, 3-1. De 3e set was het Sander die een mooie 83 uitgooide met de bull en 1-0 voorkwam, Eddy wist de 2e leg te pakken met een 69 finish, De 3e en 4e leg gingen ook naar Eddy en won zo set 3 met 3-1. Na de pauze was het Eddy die set 4 een 2-0 voorsprong nam ook met een 19 darter. Sander maakt er 2-1 van, Eddy mist in leg 4 een 18 darter met een 113, waar Sander de kans kreeg om 116 uit te gooien om er 2-2 van te maken helaas mist hij tops. Eddy gooit daarna uit en wint set 4 met 3-1. Sander komt sterk terug door set 5 met 3-0 te winnen. Het stond nu 3-2 in sets. In de 6e set was het Sander die met 1-0 voorkwam, maar Eddy was het die toch de partij en deze set won door 3 legs op rij te winnen, 3-1 . Eddy won dus met 4-2 in sets en plaats zich ook bij de laatste 8. Sander gooide 3x 180 en Eddy 2x 180.

De laatste partij was die waar iedereen op stond te wachten, de titelverdediger Cor Zorgdrager die het op mocht nemen tegen Bjorn Bakker uit Hengelo. Cor kwam 1-0 voor waar Bjorn 99 miste om deze leg te pakken. Cor maakt er 2-0 van. Door 2x dubbel 10 uit te gooien in leg 3 en 4 stond het 2-2 en moest leg 5 beslissen wie de 1ste set pakte.Na over en weer dubbels te missen was het Cor die de set toch pakte. 3-2. In de 2e set was het Bjorn die 95 mist in leg 1 en Cor mist daarop 88 . Bjorn mist weer en Cor gooit d4 uit. 1-0, Bjorn maakt er 1-1 van door d5 uit te gooien, maar Cor pakt leg 3 met d12 en leg 4 met een 72 finish. 3-1, In de 3e set was het Cor die de 1e leg pakte in 18 darts met een 112 finish, leg 2 gooit hij uit met een 80 finish waar Bjorn een 13 darter mist met d18. De 3e leg pakt Cor ook met een 18 darter en een 67 finish. 3-0. Na de break was het Cor die erop en erover ging met een 16/12 en 16 darter. In leg 2 met die 12 darter stond Bjorn ook na 12 pijlen op een finish. Het werd dus een 4-0 overwinning maar iedereen die aanwezig waren had het ook anders kunnen lopen. Cor gooide 1x 180 en 1x 177, Bjorn gooide 2x 180.

Vanaf zaterdagmiddag gaat het verder met de kwartfinales best of 9 sets: (de kwartfinales zijn inmiddels gespeeld, zie deze link voor het verslag)