LaCo speelweek 5: Eerste zege voor PDB jeugd in drie jaar tijd Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

LaCo speelweek 5: Eerste zege voor PDB jeugd in drie jaar tijd

LaCo speelweek 5: Eerste zege voor PDB jeugd in drie jaar tijd

De vijfde speelweek van de LaCo werd afgelopen weekend afgewerkt. Zowel de senioren als de junioren kwamen in actie. Speciale aandacht voor de jeugd van de PDB, zij wisten namelijk voor het eerst een wedstrijd te winnen sinds dat ze in 2014-2015 weer deelnamen aan de LaCo jeugd.

Jeugd
De eerste overwinning van de PDB werd geboekt op de DBBR-2. In de beginfase van de partij in Jeugd A keken de Brabanders al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar dat draaiden ze daarna snel om. De laatste drie singlewedstrijden werden gewonnen en de PDB ging met een voorsprong de koppelwedstrijden in. Ook daar ging het goed. De eerste twee partijen werden gewonnen, maar de DBBR pakte de laatste twee punten in de koppelfase. De teamwedstrijd ging vervolgens naar de PDB, waarna Gino Lagrene ook de captainspartij won. De PDB boekte een 7-4 overwinning en gaat de DBBR voorbij op de ranglijst. De strijd tussen de ongeslagen koplopers FDB en DONHN werd overtuigend gewonnen door de Friezen met 9-2 en RDB-DSWN eindigde in 4-7. In Jeugd B begon de jeugd van de DBMN de wedstrijd tegen TDV als ongeslagen koploper, maar werd afgelopen weekend op de eerste nederlaag getrakteerd.

De ploeg uit Goirle won met 7-4 en komt zo op gelijke hoogte met de DBMN. In de andere partij stonden de KDO en de DVO tegenover elkaar. Karsten Boelens (DVO) bezorgde zijn ploeg de winst door in de captainswedstrijd te winnen van Fabian Hessink (KDO) met 3-1. Het werd dus 5-6. De ongeslagen koploper DBBR 1 van Jeugd C nam het in de afgelopen speelronde op tegen de nummer twee DVS. Lucas Wijnbergen (DVS) wende in de captainswedstrijd een blamage af voor zijn team. Voorafgaand aan die laatste wedstrijd stonden zij namelijk met 10-0 achter, maar een 3-1 overwinning op Andy van de Leek zorgde ervoor dat ook DVS op het scorebord kwam. De andere wedstrijd in deze competitie ging tussen de SDC en de DOT. De uitslag is nog niet bekend.

Voor een uitgebreid verslag inclusief de heren en dames klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws