Landelijke 4e, 3e en 2e divisie kampioen titels in Nijkerk verovert Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Landelijke 4e, 3e en 2e divisie kampioen titels in Nijkerk verovert

Landelijke 4e, 3e en 2e divisie kampioen titels in Nijkerk verovert

Afgelopen weekend kwamen alle regionale kampioenen van de 4e, 3e en 2e divisie naar Nijkerk voor de landelijke divisiekampioenschappen! Het werd een mooie en spannende dag met prachtige teamwedstrijden en mooie kampioenen. Wij feliciteren Nooitgedacht (SDC) met hun titel in de 2e divisie, You Never Know (BDC) met de titel in de 3e divisie en de Royal Clowns (DBMN) met het landelijke kampioenschap in de 4e divisie.

2e Divisie
In de tweede divisie verschenen er 22 teams aan de start. In de kwartfinale versloeg Nooitgedacht (SDC) YUUUP (DBMN) met 4-0. Verfboer.nl (FDB) won met 4-1 van Dc de Eigenweijeze 1 (PDB) en de AlmMalLam (DVS) wonnen eveneens met 4-1 van Goed Fauth (DSWN). Tenslotte wonnen De Pipoos (TDV) van No Mercy (RDF) met 4-1. In de halve finale was Nooitgedacht (SDC) overduidelijk te sterk en won met 4-0 van Verfboer.nl uit Friesland (FDB). De andere halve finale duurde een stuk langer en daar was spanning om te snijden. De Pipoos (TDV) wonnen van de AlmMalLam (DVS) met 4-3. Nooitgedacht (SDC) denderde in de finale door en wisten ook de Pipoos van de TDV overtuigend te verslaan. Het werd uiteindelijk 4-1 en daamee mogen zij zich landelijk kampioen in de 2e divisie noemen!

3e Divisie
De derde divisie ging van start met 23 teams. In de kwartfinale waren het de Dartiesten (TDV) die met 4-1 wonnen van de Thunderbirds (FDB). You Never Know (BDC) wist AFCA (DBA) met diezelfde cijfers te verslaan. Ons Huis (DBMN) wonnen van Fire Fire (DBBR) met 4-2 en de Fantactisch (DSWN) versloegen Vinyl Borthers 2 (DOGD) eveneens met 4-2. In de halve finale gingen de Dartiesten (TDV) onderuit tegen You Never KNow (BDC): 3-4. Ons Huis (DBMN) versloeg de Fantactisch uit den Haag (DSWN) met 4-1. De finale was spannend, maar uiteindelijk bleek You Never Know (BDC) het sterkste en haalden ze de Nederlandse titel binnen ten koste van Ons Huis (DBMN).

4e Divisie
Van de vierde divisie kampioenen kwamen er 10 teams naar Nijkerk. Daar wisten de Bierelier (DBMN), Boysie 3 (DVS), Los Pollos Hermanos (DVO), Snaptuh (TDV), Royal Clowns (DBMN), De Doorbraak Flights (DONHN), The Yellow Bulls (DBBR), en Helga & de Huidschuivers (FDB) de kwartfinale te bereiken. Uiteindelijk wist Los Pollos Hermanos (DVO) door te stoten naar de halve finale en versloeg daarin Bierelier (DBMN) met 4-1. De andere twee teams in de halve finale waren de Royal Clowns (DBMN) en The Yellow Bulls (DBBR). Eerstgenoemde wist te winnen met 4-1. Zodoende ging de eindstrijd tussen de Royal Clowns (DBMN) en Los Pollos Hermanos (DVO). Het team van Dart Bond Midden Nederland, dat normaal uitkomt in de 5e divisie, mag zich landelijk kampioen noemen.

De NDB dankt alle darters, toeschouwers en vrijwilligers voor weer een geslaagde dag en feliciteren de landelijke kampioenen met hun titels. Foto's van de winnaars staan op de Facebookpagina van de NDB. Op 3 juli is het de beurt aan alle eerste- en eredivisionisten. Ook dat belooft een spannende dag te worden.

Bron, foto en tekst NDBdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws