Leen van Welie winnaar van het Moneydarts toernooi in De Herberg Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leen van Welie winnaar van het Moneydarts toernooi in De Herberg

Leen van Welie winnaar van het Moneydarts toernooi in De Herberg

Op zondagmiddag14 september kon Café De Herberg om 14:00 uur uiteindelijk 14 darters verwelkomen die de strijd aan gingen voor de prijzen, waaronder €100,- voor de eerste plek.

Er werd begonnen in 2 poules van 5 en 1 poule van 4. Onder het genot van de goedverzorgde hapjes van De Herberg konden er in de poules geen verrassingen worden genoteerd en konden we ons opmaken voor de winnaars- en de verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Sander van Oostenbrugge en Peter ’t Jong die zich in de finale speelden. Sander deed dit ten koste van Dylan van Noort (3-1) en Dennis van Genderen (4-1), terwijl Peter alle zeilen moest bijzetten tegen Mellisa van Puffelen (3-2) en Mike Kaptein (4-3). Deze inspanningen waren voor Peter toch iets te veel van het goede en zo kon Sander van Oostenbrugge met een 4-0 overwinning de verliezersronde op zijn naam schrijven.

In de winnaarsronde kwartfinale liet Patrick van den Boogaard Denise Barten kansloos (4-0), gunde ook Michel Legierse Arjan Versendaal geen leg, moest Leen van Welie 1 leg afstaan aan Jordy Kaptein door een mooie 130 finish, maar bleef Leen met 4-1 toch aan de goede kant van de scoren en gaf Freddy de Geus een riante voorsprong uit handen tegen Roy Moerenhout, maar rechtte toch op tijd zijn rug om met een 4-3 overwinning door te gaan naar de halve finales.

De halve finales kenden dus 2 Marvel-onderonsjes, waar Patrick van den Boogaard en Leen van Welie zich de sterkste Marvels toonden ten kosten van Freddy de Geus (5-2) en Michel Legierse (5-2).

Waar Leen in zijn halve finale partij tegen Michel nog de nodige moeite kende met de dubbels, ging dat in de finale tegen Patrick van zijn luie dakje. Binnen no time pakte Leen een degelijke 4-0 voorsprong, maar moest toch toezien hoe Patrick zich terugvocht tot 4-4 en zelfs tot een 5-5 tussenstand. De laatste leg moest dan toch de doorslag geven. Na een wisselvallige leg was het Patrick die als eerste mocht aanleggen voor de winst, hetgeen hij verzaakte en zo moest hij toezien hoe Leen alsnog met de winst er vandoor ging.

Van de 13 gegooide 180’ers namen Freddy de Geus en Leen van Welie er beide met 4 stuks de meesten op hun rekening. De hoogste finish kwam echter uit handen van Patrick van den Boogaard, die met 170 de hoogste had.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws