Leo Hendriks en Richard de Bie winnen 2e Schutskamp Open Koppels Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks en Richard de Bie winnen 2e Schutskamp Open Koppels

Leo Hendriks en Richard de Bie winnen 2e Schutskamp Open Koppels

Afgelopen zondag was het zover, de start van een nieuw terugkerend toernooi bij het inmiddels bekende Sportcafé de Schutskamp in Den Bosch.

Gezien de grote vraag naar een gezellig koppeltoernooi had de organisatie besloten om de na de zomervakantie een koppeltoernooi te organiseren.

Ondanks de drukte van overige toernooien in de regio waren er toch 14 koppels, 28 darters, die streden voor de gegarandeerde eerste plaats van €150,- die volledig gesponsord was door de eigenaren van de Schutskamp. Het inschrijfgeld werd gebruikt voor de overige podium plaatsen.

Iets over twaalven gingen twee poules van vier en twee poules van drie van start. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee zich voor de winnaarsronde. De overige deelnemers kwamen terecht in de verliezersronde.

Dit zorgde voor 8 koppels in de winnaars- en 6 koppels in de verliezersronde.

In eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Vincent Lamers en Joey Jansen tegen Leo Hendriks en Richard de Bie. Richard en Leo namen bij een voorsprong van 3-0 waarbij de tegenstander telkens op een dubbel stond te wachten. Joey en Vincent wisten nog wel de vierde leg te pakken, maar de vijfde en beslissende leg ging uiteindelijk naar Richard en Leo.

De tweede halve finale werd gespeeld door John Tolk en Patrick Paerels die het op mochten nemen tegen Marian van de Ven en Richard Doms. Marian en Richard hadden de ronde ervoor verrassend Sylvano de Bie en Patrick Megens uitgeschakeld.

De halve finale was niet spannend te noemen, met 4-0 waren Patrick en John duidelijk de bovenliggende partij.

De finale van de winnaarsronde was er een van hoog niveau, en het verschil was kleiner dan de uitslag deed vermoeden. De eerste 3 legs gingen naar Richard en Leo terwijl John en Patrick elke keer netjes op een dubbel stonden. De vierde leg ging dan eindelijk naar John en Patrick, echter de twee opvolgende legs waren weer voor Leo en Richard die met een eindstand van 5-1 Het Tweede Schutskamp Open Koppeltoernooi wisten te winnen.

De halve finales in de verliezersronde waren wisselend spannend.

De eerste halve finale met 3-0 overduidelijk gewonnen door Martin Pieters en Toby Vossen, zij hadden geen kind aan gelegenheidskoppel Thom Schretzmeijer en Gaby Plomp.

In de andere halve finale van de verliezersronde werd er gestreden over de volle 5 legs, Sander Hulsken en Joop Vissers namen rap een 2-0 voorsprong maar konden de beslissende dubbel niet raken. Gevolg was dat Annet van Elten en Macy vd Hoven met 3-2 de partij wonnen.

Ook de finale ging tot het einde, Macy en Annet namen een 3-0 voorsprong, maar hadden hetzelfde probleem als de tegenstanders in de halve finale en konden de verlossende dubbel niet raken. Gevolg was dat leg na leg naar Toby en Martin gingen, en deze wonnen dan ook de verliezersronde met 4-3 na een 0-3 achterstand.

Het toernooi was vlot verlopen, omstreeks 17.15 waren alle wedstrijden gespeeld en was de prijsuitreiking afgelopen.

Er werden in totaal 10 keer 180 gegooid. Hierbij hadden Patrick Paerels en Leo Hendriks elk de meeste met 3 stuks.

De hoogste finish kwam op naam van John Tolk, 116. Er werden in totaal maar twee 100+ finishes gegooid.

Het volgende toernooi in de Schutskamp is de vierde ranking van de Dinsdag Ranking op 27-09-2016.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dbidc.nl Facebook: Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws