Leo Hendriks pakt ook 8e Schutskamp Ranking, ten koste van Gomolka Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks pakt ook 8e Schutskamp Ranking, ten koste van Gomolka

Leo Hendriks pakt ook 8e Schutskamp Ranking, ten koste van Gomolka

Zondag 12 april stond Sportcafé de Schutskamp weer in het teken van de maandelijkse ranking. De opkomst was iets minder dan vorige edities, 29 man. Wellicht dat het mooie weer, de NDB en overige toernooien in de regio wat van de vaste klanten hadden weggehouden. Op 8 banen mocht men gaan bepalen wie zich na de poule fase zouden plaatsen voor de winnaars- en verliezersronde. Er werd iets over twaalven gestart met 4 poules van 3 en 4 poules van 4. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers 1 en 2 van de poules 3 en 4 zich voor de winnaarsronde, de overige spelers plaatsten zich voor de verliezersronde.

Omstreeks 17.45 waren alle wedstrijden gespeeld en waren wij net voor streeftijd van 18.00 klaar met de ranking. De finale in de winnaarsronde werd met 6-3 gewonnen door Leo Hendriks. Hij wist na een poulenederlaag tegen Michal Gomolka zijn revanche te nemen in de finale. In de halve finales wonnen Leo en Michal respectievelijk van John Tolk en Kevin Stolzenbach.

De finale in de verliezersronde werd gewonnen door Juda Raaymakers die met 4-3 wist te winnen van mede finalist Danny Meeusen. Danny kwam goed uit de startblokken en kwam 3-1 voor, echter hij wist deze voorsprong niet te verzilveren en leg na leg kwam Juda dichtebij en ging er ook vandoor met de uiteindelijke winst. In de halve finale wist Juda te winnen van Wil vd Wal en was Danny te sterk voor Jolanda van Gelder.

Beste dame was Angelique vd Donk, zij wist als enige van de vijf aanwezige dames door te dringen naar de tweede ronde van de winnaarsronde.

Hoogste finish werd door Danny Meeusen in de halve finale gegooid, 144. In totaal werden er 14 100+ finishes gegooid. Meeste 180’ers werden gegooid door Michal Gomolka met 3 stuks. In totaal werden er 13 180’s gegooid.

Winnaars van de Cosmo sets flights & shafts waren Bennie van Herpen, Nick Lommers en Randy Hendrick.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 03-05-2015 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12.00, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn. Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws