Leo Hendriks wint 2e finale avond Schutskamp Dubbel K.O. toernooi Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 2e finale avond Schutskamp Dubbel K.O. toernooi

Op 24 mei was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de tweede finale avond van de Dubbel Knock-Out ranking, dit was een cyclus van tien rankings en een finale avond. De speeldagen vonden plaats om de week en nu was het dus tijd voor de finaleavond.

Zestien darters mochten uit gaan maken wie er uiteindelijk de eerste ranking kampioen zou worden en beslag zou gaan leggen op de eerste prijs. De spelers waren geseed voor de finaledag en de volgende spelers hadden zich geplaatst (1 t/m16); Leo Hendriks, Richard van Zijtveld, Richard de Bie, Terry van den Dungen, Kevin Mast, Bertie Bodar, Fred Kouseband, Jeffrey Henraat, Dimitri van Boxel, Rob Vierhout, Frabcois van den Dungen, Sylvano de Bie, Ton halberstadt, Kevin Stolzenbach, Mario van Zuilichem en Kevin den Ouden.
Echter Kevin den Ouden konden niet komen en de nummer 17 Randen Wan was ook niet aanwezig, dus had de nummer 1 seed (Leo Hendriks) de eerste ronde een bye.

De nummer een en twee geseede spelers plaatsten zich voor de sheetfinale; Leo Hendriks won na de eerste ronde een bye gehad te hebben van Jeffrey Henraat en Kevin Mast. Richard van Zijtveld won aan de andere kant van Mario van Zuilichem, Fred Kouseband en Richard de Bie om zich te plaatsen voor deze wedstrijd.

De partij tussen Leo en Richard was van goed niveau, de eerste dubbels gingen met 1 pijl. Maar bij een stand van 2-0 verzuimde Leo om 86 uit te gooien met twee pijlen op dubbel 16. Richard stapte direct in met een 132 finish. Vervolgens was Leo weer scherp op de dubbels en trok de partij met 4-1 naar zich toe. Beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen om een strijd voor de eerste drie plaatsen…

De derde persoon bleek Kevin Mast te worden. In de rematch partij tegen Terry van Den Dungen ging het net als de eerdere partij van de avond over de volle 7 legs, en net als eerder trok Kevin wederom aan het langste eind. Terry gooide met 80 over een triple 1 en kon hem vervolgens alleen wegzetten. Kevin profiteerde en gooide de laatste dubbel uit.

De strijd voor de finaleplaats werd snel gewonnen door Richard van Zijtveld. Kevin kon zijn niveau niet vasthouden en Richard was scorend duidelijk de betere, 4-0 in het voordeel van van Zijtveld.

In de finale won Leo de Bull, startte met 140, maar werd direct verbeterd door Richard die met 180 begon en Leo direct brak. Vervolgens ging tot een 3-2 stand de legs met de darts mee. Leo wist vervolgens weer te breken en mocht de beslissende leg zelf beginnen en stond na 9 pijlen weer op een finish. Leo liet deze kans niet glippen en oor deze overwinning mocht hij zichzelf wederom kronen tot ranking kampioen.

Er werden in totaal vijftien 180’ers gegooid, Richard van Zijtveld had de meeste met 4 stuks, maar werd op de voet gevolgd door Richard de Bie met drie stuks.
Er vielen in totaal zes 100+ finishes te noteren, waarbij Richard van Zijtveld de hoogste had met 132.

Met het eind van dit toernooi was tevens de tweede ranking cyclus afgesloten. Er hebben in totaal 59 verschillende darters meegedaan, de verste spelers hebben vanuit Rotterdam de reis ondernomen om er te komen gooien. Er waren in totaal 170 180’ers gegooid waarbij Leo Hendriks er de meeste had met 39 stuks. Er waren in totaal 88 100+ finishes gegooid. Leo Hendriks had er de meeste gegooid met 15 stuks, Richard van Zijtveld en Jimmie van Schie hadden de hoogste met 170.

De mystery pot van €70,50, en de 9-darter pot van €103,25 , worden meegenomen naar de volgende ranking cyclus. Deze gaat starten op 31 mei 2016. Inschrijven is dan wederom tot 19.30 en de speelweken zullen deze cyclus van 8 toernooien elke week zijn. Het speltype van deze ranking cyclus zal poules zijn.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt.nl, Facebook; Schutskamp Darts of Leo Hendriks of Jeffrey Henraat.