Leo Hendriks wint 2e Schutskamp dubbel knock-out toernooi op rij Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 2e Schutskamp dubbel knock-out toernooi op rij

Leo Hendriks wint 2e Schutskamp dubbel knock-out toernooi op rij

Op 17 november was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de zesde Dubbel Knock-Out ranking, dit is een cyclus van zeven rankings en een finale avond. De speeldagen vinden plaats om de week, de volgende ranking zal plaats gaan vinden op 1 december.

Wederom hadden we afgelopen dinsdag 25 darters die meededen aan alweer de zesde ranking. In het begin van de avond waren er al een paar leuke verrassingen te noteren en had de computer ook de ranking toppers al vroegtijdig aan elkaar geloot. Al met al een mooie avond waarin Leo Hendriks en Ron Schouten zich rechtstreeks wisten te plaatsen voor de sheetfinale aan de winnaarskant. Leo won van Eric Kivit, Peter Stolzenbach, Richard de Bie en Richard van Zijtveld om zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Ron wist aan de andere zijde van de sheet te winnen van Ton Halberstadt, Bennie van Herpen, Kevin Mast en Hendri van Nistelrooy. De wedstrijd tussen Leo en Ron werd beslist in het voordeel van Leo die wat fortuinlijker was op zijn dubbels en beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen om een strijd voor de eerste drie plaatsen.

De derde persoon bleek Marco Smit te worden, in een vermakelijke wedstrijd waarin Kevin Mast met 3-1 voor kwam, wist Marco uiteindelijk maximaal te profiteren van het missen van matchdarts door Kevin Mast. Marco won de partij nipt met 4-3.

De strijd voor de finaleplaats werd relatief eenvoudig gewonnen door Marco Smit. Ron Schouten gooide in de finale van de winnaarskant niet veel en kwam eigenlijk pas op stoom bij een 3-0 achterstand, Marco verspeelde zijn voorsprong niet en won de partij met 4-1.

In de finale mocht Marco het op gaan nemen tegen Leo Hendriks; Marco won de bull en mocht de partij beginnen. De eerste legs gingen met de darts mee, in de derde leg pakte Leo mede door twee 180’ers op rij de break. De overige legs gingen met de darts mee en hierdoor pakte Leo de tweede Dinsdag Ranking zege op rij.

Er werden in totaal 29 180’ers gegooid, Leo Hendriks bleef met zes stuks Marco Smit voor die er in totaal vijf gooide.

Er vielen in totaal elf 100+ finishes te noteren, waarbij Marco Smit de hoogste had met 136, tevens wist hij meer dan de helft, zes, van de totale 100+finishes van de avond voor zijn rekening te nemen.

De Mysterypot viel op 134, deze was niet gegooid. Dus de pot van 122,75 euro gaat mee naar de volgende ranking op 1 december.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt.nl, Facebook; Schutskamp Darts of Leo Hendriks

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws